Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Γιάννης Κυανίδης : Δημιουργούμε το αντίβαρο στον δεξιό και αριστερό λαϊκισμό


Είναι σαφές ότι η Δημοκρατική Παράταξη χρειάζεται ανανέωση σε πρόσωπα και ιδέες. Ανανέωση που δεν περιορίζεται σε ηλικιακά κριτήρια, αλλά επιζητά νέες ιδέες, κουλτούρα και πολιτικές. Η χώρα έχει ανάγκη από ειλικρίνεια, σοβαρότητα, προοπτικές και θέληση για αλλαγή. Επιδίωξή μας θα πρέπει να είναι να αποκτήσουν φωνή όσοι θέλουν να αντιπαρατεθούν στις αιτίες των Μνημονίων και της
περιθωριοποίησης της χώρας, τον λαϊκισμό, το πελατειακό κράτος, τον συντεχνιασμό, τις ψηφοθηρικές παροχές, τους αλόγιστους διορισμούς, την αδιαφορία για το διεθνές περιβάλλον της χώρας και τις υποχρεώσεις της. Να προχωρήσουμε επιτέλους με θάρρος και τόλμη στις τομές που έχει ανάγκη η χώρα, για την ενίσχυση της παραγωγικής διαδικασίας, την ανάπτυξη της ανταγωνιστικότητας, την αναμόρφωση της παιδείας και της δημόσιας διοίκησης. Να δημιουργηθεί ένα ρεύμα ανανέωσης, δημιουργίας και αλληλεγγύης που θα εκφράσει το μεταρρυθμιστικό κέντρο, τη σοσιαλδημοκρατία.
Σε αυτό το εγχείρημα κατά τη γνώμη μου, δεν μπορούν να απουσιάζουν το Ποτάμι και η ΔΗΜΑΡ. Μία κατακερματισμένη Κεντροαριστερά δεν θα μπορέσει να αποτελέσει τον λεγόμενο τρίτο πόλο, το αντίβαρο στο δεξιό και αριστερό λαϊκισμό. 


Γιάννης Κυανίδης
Γραμματέας Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Β Θες/νικης

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ  9/11/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου