Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Γάλα και εμπορικές συμφωνίες στο Συμβούλιο Γεωργίας

O υπουργός γεωργίας της Μάλτας, Ρόντερικ Γκάλντες, η χώρα του οποίου κατέχει την 6μηνη εκ περιτροπής προεδρία του Συμβουλίου της Ε.Ε.Το πρόγραμμα της μαλτέζικης προεδρίας, οι επιπτώσεις στα αγροτικά προϊόντα από τις διεθνείς συμφωνίες ελευθέρου εμπορίου και το πακέτο γάλακτος θα τεθούν στο επίκεντρο του Συμβουλίου υπουργών γεωργίας τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου στις Βρυξέλλες.

O υπουργός γεωργίας της Μάλτας, Ρόντερικ Γκάλντες, η χώρα του οποίου κατέχει την 6μηνη εκ περιτροπής προεδρία του Συμβουλίου της Ε.Ε.Πιο αναλυτικά, το πρόγραμμα εργασίας της προεδρίας της Μάλτας θα παρουσιάσει ο υπουργός γεωργίας της χώρας, Ρόντερικ Γκάλντες, στο πρώτο Συμβούλιο υπουργών γεωργίας για το νέο έτος.
Έπειτα οι υπουργοί γεωργίας θα ανταλλάξουν απόψεις για θέματα διεθνούς εμπορίου, με βάση μελέτη της Κομισιόν σχετικά με τον αντίκτυπο των συμφωνιών ελεύθερων συναλλαγών για τα γεωργικά προϊόντα.
Δείτε εδώ (στα αγγλικά) τη σχετική μελέτη.
Το Συμβούλιο Γεωργίας θα προβεί επίσης σε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την έκθεση για τα μέτρα στήριξης του κλάδου του γάλακτος (πακέτο γάλακτος), η οποία καλύπτει τις εξελίξεις της αγοράς, την αξιολόγηση των συνεπειών του στους παραγωγούς γάλακτος και στην παραγωγή γάλακτος σε μειονεκτικές περιοχές. Να σημειωθεί ότι το πακέτο γάλακτος έχει τεθεί σε ισχύ από τον Οκτώβριο του 2012 και θα συνεχίσει να ισχύει μέχρι 30ης Ιουνίου 2020.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ για το πακέτο γάλακτος.
Να σημειωθεί, τέλος, ότι το επόμενο Συμβούλιο Γεωργίας έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 6 Μαρτίου.

agroNews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου