Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Η Φώφη απαντά στον Σταύρο: Παραβιάζεις ανοιχτές θύρες

«Υπενθυμίζουμε προς όλους όσους συζητούν τον τρόπο εκλογής Επικεφαλής του φορέα της Κεντροαριστεράς ότι παραβιάζουν ανοιχτές θύρες» σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Συμπαράταξη.
Οπως αναφέρει, «η πρόταση της Φώφης Γεννηματά ένα χρόνο πριν ήταν σαφής: Εκλογή Επικεφαλής από την κοινωνία με ανοιχτές,
δημοκρατικές, διαφανείς διαδικασίες. Τόσο απλά!»

Σταύρος σε Φώφη: Ας το κάνουμε όπως οι σοσιαλιστές στη Γαλλία 

Νωρίτερα ο Στ. Θεοδωράκης μιλώντας στον ΣΚΑΙ και ερωτώμενος για τις συζητήσεις που γίνονται στον χώρο του Κέντρου για τη δημιουργία μιας μεγάλης προοδευτικής παράταξης ο επέμεινε ότι όλα αυτά πρέπει να τα αποφασίσει η κοινωνία και όχι οι κομματικοί μηχανισμοί. Και έφερε το παράδειγμα των Γάλλων: «Κάντο όπως οι σοσιαλιστές στη Γαλλία, όπου δεν φοβούνται τις κάλπες και η ηγεσία βγαίνει από την κοινωνία και όχι από συνέδρια και παζάρια κομματικών μηχανισμών». Ερωτώμενος γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει αποδεκτή η πρόταση για εκλογή ηγεσίας από την κοινωνία είπε ότι «κάποιοι προτιμούν να διατηρήσουν τις καρέκλες τους παρά να διακινδυνεύσουν μια ανοιχτή διαδικασία με πολλές υποψηφιότητες». «Η πρόταση μας πάντως για εκλογή ηγεσίας από την κοινωνία παραμένει», συμπλήρωσε.  
Στην Γαλλία οι σοσιαλιστές δεν φοβούνται τις κάλπες. Η ηγεσία βγαίνει από την κοινωνία & όχι από συνέδρια & παζάρια κομματικών μηχανισμών.
Ερωτώμενος για τις μετεκλογικές συνεργασίες ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε ότι σημασία δεν έχει μόνο το «με ποιόν» αλλά κυρίως το «γιατί». «Εμείς έχουμε θέσει δημοσίως τις πολιτικές προτεραιότητες που θα μπορούσαν να μας οδηγήσουν σε συνεργασίες», είπε χαρακτηρίζοντας την ΝΔ συντηρητικό κόμμα ενώ για τον κ. Τσίπρα είπε ότι έχει δώσει εξαιρετικά αρνητικά δείγματα γραφής σε ζητήματα οικονομίας αλλά και δημοκρατίας. Έφερε ως παράδειγμα την άρνηση του να επιτρέψει την ψήφο στους Έλληνες του εξωτερικού, την αναχρονιστική άποψη του για τα θέματα παιδείας αλλά και την γιγάντωση του κομματικού κράτους όπου αποδεικνύεται, όπως είπε «ο καλύτερος μαθητής του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ».  

Για την ένταξη βουλευτών του Ποταμιού σε άλλα κόμματα είπε ότι όσοι έχουν  αποχωρήσει δεν έχουν εκφράσει καμία πολιτική διαφωνία για κανένα θέμα αλλά φεύγουν γιατί θεωρούν ότι στα άλλα κόμματα μπορούν να έχουν ένα ευκολότερο μέλλον. Τόνισε για άλλα μια φορά ότι ο ίδιος και το Ποτάμι θα συνεχίσει να προσπαθεί να αλλάξει τους όρους του παιχνιδιού, επιμένοντας στις αρχές που δημιούργησαν το Ποτάμι. «Εάν κάποιοι νιώθουν ανήσυχοι για το μέλλον τους, ώρα τους καλή», συμπλήρωσε.

thetoc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου