Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Σπουδαίο "διπλό" του ΠΑΟΚ στο βούρκο των Ιωαννίνων

Ο ΠΑΟΚ πήρε πολύτιμη εκτός έδρας νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα με 1-0, στον κάκιστο αγωνιστικό χώρο των "Ζωσιμάδων", στην αναμέτρηση που έριξε την αυλαία της 17ης αγωνιστικής της Super League.Το μοναδικό γκολ του αγώνα που έκρινε το τελικό αποτέλεσμα πέτυχε ο Λέοβατς, με τον Κροάτη να σκοράρει για
πρώτη φορά φέτος και δεύτερη συνολικά με την ασπρόμαυρη φανέλα.
Ο Δικέφαλος με το σημερινό "διπλό" και τους τρεις βαθμούς που πήρε, προσπέρασε τους Γιαννιώτες (25β.) και την ΑΕΚ (25β.) ανεβαίνοντας στην 5η θέση της βαθμολογίας με 26 βαθμούς, ενώ έχει και ένα παιχνίδι λιγότερο (εξ αναβολής με τη Λάρισα).
Ο αγώνας
Στο πρώτο λεπτό του παιχνιδιού ο ΠΑΟΚ ζήτησε πέναλτι για χέρι του Τζημόπουλου στην περιοχή του ΠΑΣ. Και από το ριπλέι της φάσης φάνηκε πως είχε δίκιο να διαμαρτύρεται. Ο αμυντικός των γηπεδούχων στην προσπάθεια να κοντρολάρει βρήκε την μπάλα με το χέρι ψηλά. Ο διαιτητής Γκράνας άφησε το ματς να συνεχιστεί θεωρώντας ότι έκανε κοντρόλ με το στήθος.
Ο αγώνας είχε καλό ρυθμό στο πρώτο 20λεπτο, δίχως όμως να σημειώνονται αξιόλογες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. Η πρώτη σπουδαία ευκαιρία σημειώθηκε με τη συμπλήρωση 20 λεπτών στην αναμέτρηση και ήταν για τον ΠΑΣ. Ο Κούτρης από αριστερά σημάδεψε τον -εντελώς αφύλακτο- Ακόστα στην καρδιά της περιοχής του ΠΑΟΚ, η κεφαλιά του τελευταίου όμως ήταν αδύναμη και μπλόκαρε ο Γλύκος. Όσο κυλούσαν τα λεπτά ο αγωνιστικός χώρος γινόταν όλο και χειρότερος. Ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή της μπάλας αλλά δεν δημιουργούσε εύκολα καλές φάσεις στην αντίπαλη περιοχή. Οι Γιαννιώτες περιορίζονταν κυρίως σε παθητικό ρόλο στο πρώτο μισάωρο του ματς, δίχως όμως να απειλούνται ιδιαίτερα.
Στο 31΄ ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ με γκολ του Λέοβατς. Ο Μάτος έβγαλε τη σέντρα στην περιοχή από δεξιά και ο Κλάους πήρε την κεφαλιά με τον Πασχαλάκη να αποκρούει δύσκολα. Ωστόσο, ο Λέοβατς που ήταν μέσα στην περιοχή από αριστερά πήρε το ριμπάουντ, πηγαίνοντας στην πορεία της μπάλας προ του Καρανίκα και πλασάροντας από κοντά στα δίχτυα. Αυτό ήταν το πρώτο φετινό γκολ του Κροάτη αριστερού μπακ και δεύτερο συνολικά με τη φανέλα του "Δικεφάλου", καθώς είχε σκοράρει και στο ματς με τον Λεβαδειακό για την περσινή σεζόν.
Στο 39΄ ο ΠΑΣ Γιάννινα έχασε τετ-α-τετ με τον Μαμπουλού. Ο επιθετικός των γηπεδούχων έφυγε από κανονική θέση ολομόναχος στην πλάτης της "ασπρόμαυρης" άμυνας, όμως ο Γλύκος απέκρουσε το πλασέ του διατηρώντας το 0-1. Στο 42΄ ο Αθανασιάδης προσπάθησε να γίνει επικίνδυνος με κεφαλιά από δύσκολη γωνία στην περιοχή μετά από σέντρα του Λέοβατς, όμως η μπάλα έφυγε άστοχα άουτ. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον ΠΑΟΚ να προηγείται με 0-1, χάρη στο γκολ του Λέοβατς, αλλά και την εξαιρετική επέμβαση του Γλύκου στο τετ-α-τετ με τον Μαμπουλού, που κράτησε το μηδέν.
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ, που είχε διπλή ευκαιρία στο 48΄, με τον Πασχαλάκη να νικάει τον Μυστακίδη αρχικά σε σουτ και στη συνέχεια σε κεφαλιά μέσα από την περιοχή. Στο 55΄ έπιασε επικίνδυνο σουτ με το αριστερό ο Κάμπος μέσα από την περιοχή, με την μπάλα να περνάει άουτ. Στο 61΄ έγινε η πρώτη κλασική ευκαιρία του ΠΑΣ στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Κόντε, λίγο μετά την είσοδό του στο ματς, κοντρόλαρε άψογα μέσα στην περιοχή και με πλάτη στην εστία, όμως το σουτ που επιχείρησε κόντραρε στο πόδι του Βαρέλα και άλλαξε πορεία με την μπάλα να καταλήγει κόρνερ, περνώντας δίπλα από το δοκάρι. Όσο κυλούσε ο χρόνος ο ΠΑΣ πίεζε αναζητώντας το γκολ της ισοφάρισης, με τον ΠΑΟΚ να δίνει χώρους και να ψάχνεις τις αντεπιθέσεις για να "καθαρίσει" το ματς με δεύτερο γκολ.
Στο 77΄ οι Γιαννιώτες ζήτησαν πέναλτι, όταν ο Κόντε βρέθηκε στο έδαφος στην περιοχή σε επαφή με τον Βαρέλα, όμως ρέφερι Γκράνας που ήταν πολύ κοντά στη φάση υπέδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι, θεωρώντας πως δεν υπήρξε αντικανονικό μαρκάρισμα. Στο 85΄ ο Σάκχοφ προσπάθησε με τακουνάκι να απειλήσει μετά από εκτέλεση κόρνερ, όμως η μπάλα πέρασε άουτ. Στα τελευταία λεπτά δεν υπήρξε κάποια μεγάλη φάση και το 0-1 παρέμεινε μέχρι το σφύριγμα της λήξης, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει τρεις πολύτιμους βαθμούς στον κάκιστο αγωνιστικό χώρο των Ζωσιμάδων.
Συνθέσεις:
ΠΑΣ Γιάννινα (Γ. Πετράκης): Πασχαλάκης, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Μαμπουλού (82΄ Μπέριος), Γιάκος (55΄ Κόντε), Καρανίκας (66΄ Βιντάλ), Λίλα, Κούτρης, Κοζορώνης, Ακόστα, Σκόνδρας.
ΠΑΟΚ (Β. Ίβιτς): Γλύκος, Βαρέλα, Μαλεζάς, Κρέσπο, Σάκχοφ, Τσίμιροτ (90΄+4΄ Κάνιας), Μάτος, Κάμπος (89΄ Κουλούρης), Λέοβατς, Αθανασιάδης, Μυστακίδης (71΄ Χαρίσης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου