Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Ποτάμι: Χαιρόμαστε που η Φώφη Γεννηματά θέλει εκλογή προέδρου από τη βάση

Με θετικό τρόπο αντέδρασε το Ποτάμι στην επιβεβαίωση της θέσης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για εκλογή ηγεσίας στο νέο σχήμα της Κεντροαριστεράς.
Το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη επικροτεί την ανάδειξη ηγεσίας από τους πολίτες και αποκρούει για μια ακόμη φορά την απορρόφηση κομματικών σχημάτων.

«Χαιρόμαστε που η Δημοκρατική Συμπαράταξη επιβεβαιώνει την απόφαση της για εκλογή ηγεσίας από την κοινωνία. Αυτό πρέπει να γίνει» αναφέρει ο εκπρόσωπος του Ποταμιού Δημήτρης Τσιόδρας και συνεχίζει: «Με σεβασμό στην ψήφο του λαού και στόχο ένα νέο ενωμένο προοδευτικό Κίνημα και όχι βέβαια την ένταξη του ενός κόμματος στο άλλο – κάτι άλλωστε που δεν συγκινεί τους πολίτες».
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, η Δημοκρατική Συμπαράταξη υπενθύμισε «προς όλους όσους συζητούν τον τρόπο εκλογής επικεφαλής του φορέα της Κεντροαριστεράς ότι παραβιάζουν ανοιχτές θύρες». Και τόνιζε ότι «η πρόταση της Φώφης Γεννηματά ένα χρόνο πριν ήταν σαφής:Εκλογή επικεφαλής από την κοινωνία με ανοιχτές, δημοκρατικές, διαφανείς διαδικασίες. Τόσο απλά!».
Η Φώφη Γεννηματά απάντησε ουσιαστικά σε προηγούμενο σχόλιο που είχε κάνει ο Στ. Θεοδωράκης, με αφορμή τις προκριματικές στο Γαλλικό Σοσιαλιστικό Κόμμα: «Στην Γαλλία οι σοσιαλιστές δεν φοβούνται τις κάλπες. Η ηγεσία βγαίνει από την κοινωνία & όχι από συνέδρια & παζάρια κομματικών μηχανισμών» είχε σημειώσει ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου