Κυριακή, 5 Μαρτίου 2017

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΕ ΣΑΧΙΝΙΔΗ

Φωτογραφία της Δήμητρα Φαρμάκη.Πρέπει να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση, η κυβέρνηση να σεβαστεί τις αποφάσεις που η ίδια υπέγραψε, διότι η αβεβαιότητα και η επαναφορά του Grexit στη δημόσια συζήτηση λειτουργούν σε βάρος της οικονομίας και των προοπτικών της χώρας, τόνισε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, ο οποίος μίλησε σε εκδήλωση του
Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών (ΚΙΔΗΣΟ).
«Σε αυτήν τη φάση η χώρα πρέπει να ολοκληρώσει την αξιολόγηση. Δεν μπορεί να ζει σε συνθήκες αβεβαιότητας. Είναι κρίσιμο και καθοριστικό η κυβέρνηση να προχωρήσει στο κλείσιμο της αξιολόγησης. Έχει ευθύνη η κυβέρνηση να σεβαστεί τις αποφάσεις που η ίδια υπέγραψε.
Αφού ολοκληρωθεί η αξιολόγηση η δεύτερη υποχρέωση που έχει αναλάβει αυτή η κυβέρνηση είναι να εφαρμόσει αυτά τα οποία υπογράφει», είπε ο κ. Σαχινίδης.
Ο πρώην υπουργός χαρακτήρισε «αδιέξοδες» τις προτάσεις του Αντώνη Σαμαρά και του Αλέξη Τσίπρα και παρατήρησε: «Οι εκλογές θα γίνουν και τότε θα καταθέσει ο καθένας τις δικές του προτάσεις για το πώς πιστεύει ότι μπορεί η χώρα να βγει από την κρίση και ότι επτά χρόνια από την πρώτη υπογραφή που μπήκε σε συνθήκες αναγκαστικού δανεισμού έχουν έρθει δύο πρωθυπουργοί, ο κ. Σαμαράς και ο κ. Τσίπρας, που υποσχέθηκαν στους Έλληνες ότι έχουν έναν μαγικό τρόπο για να βγάλουν τη χώρα από τα προβλήματα χωρίς δυσκολίες. Αποδείχθηκε ότι τόσο ο κ. Σαμαράς όσο και ο κ. Τσίπρας δεν μπόρεσαν να οδηγήσουν τη χώρα έξω από τα Μνημόνια. Επομένως οι προτάσεις τους ήταν τελικά αδιέξοδες».
Ως προς την πορεία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ο κ. Σαχινίδης επισήμανε: «Το ΚΙΔΗΣΟ επέλεξε να συνεργαστεί στο πλαίσιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με το ΠΑΣΟΚ, τη ΔΗΜΑΡ και τις Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία. Πιστεύουμε ότι ο χώρος αυτός πρέπει να ανασυνταχθεί και να καταθέσει ένα πρόγραμμα εξόδου της χώρας από την κρίση προκειμένου να βοηθήσει τη χώρα να αντιμετωπίσει τα προβλήματά της. Κατακερματισμένος δεν μπορεί να το πετύχει αυτό. Μόνο μέσα από τη συνεργασία μπορεί να βοηθήσει. Σε ό,τι αφορά την επόμενη μέρα, μετά τις εκλογές, η άποψη που έχει καταθέσει η Δημοκρατική Συμπαράταξη και σταθερά εμείς υπερασπιζόμαστε από το 2010 είναι ότι απαιτείται ένα τραπέζι εθνικής συνεννόησης όπου οι μεγάλες δυνάμεις της χώρας οι οποίες ενδιαφέρονται για τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της θα συνεργαστούν προκειμένου η χώρα να βγει από την κρίση. Και μετά υπάρχει πεδίον δόξης λαμπρό για την αντιπαράθεση πάνω σε επιμέρους ζητήματα».
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι: Καστανίδης Χάρης, Σωκράτης Ξυνίδης,Παλιαδέλη Χρυσούλα,Τσιαμπάζη Ευαγγελία,Μαγκριώτης Γιάννης,τα μέλη της Συντονιστικής Γραμματείας και δεκάδες μέλη και φίλοι του Κινήματος


Φωτογραφία του ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου