Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

Κουτσούμπας: Συνεχή θερμά επεισόδια στο Αιγαίο μπορεί να πυροδοτήσουν εμπλοκή και άλλων βαλκανικών χωρών

Την ανησυχία του για θερμά επεισόδια στο Αιγαίο και την εμπλοκή και άλλων βαλκανικών χωρών εκφράζει ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.
«Συνεχή θερμά επεισόδια στο Αιγαίο μπορεί να
πυροδοτήσουν εμπλοκή και άλλων βαλκανικών χωρών» προειδοποιεί μέσω συνέντευξή του στην εφημερίδα της «Realnews». Και κατ' επέκταση μπορεί «να οδηγήσουν σε μια πιο γενικευμένη πολεμική αντιπαράθεση στο Αιγαίο, τη Θράκη, τα βόρεια σύνορά μας», αναφέρει ο γγ του ΚΚΕ, ενώ υπογραμμίζει και την πολιτικο-στρατιωτική συνεργασία Αλβανίας και Τουρκίας.
Aναφερόμενος στις προκλητικές δηλώσεις από την τουρκική πλευρά αλλά και στην απάντηση του υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Καμμένου στον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας ο κ. Κουτσούμπας σημειώνει:
Οι «λεονταρισμοί», που εκδηλώνονται κι από τις δύο πλευρές του Αιγαίου, οι εκδρομικές αποστολές του Υπουργείου Άμυνας σε ακριτικά νησιά, όπως π.χ. η πρόσφατη εκδρομική συνύπαρξη στο Καστελόριζο των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με τη ναζιστική «Χρυσή Αυγή», έχουν στόχο να καλλιεργήσουν μια ψευδεπίγραφη «εθνική ομοψυχία».
Και από τους εκπροσώπους της εγχώριας αστικής τάξης και από τους απέναντι οπαδούς του αστικού νεοοθωμανισμού, δημιουργείται ένα πολεμικό κλίμα προετοιμασίας. Ένα κλίμα επικίνδυνο, γιατί επιδιώκει να κρύψει το κύριο, που είναι ότι και οι δύο χώρες παραμένουν εγκλωβισμένες στο ΝΑΤΟ, που είναι πρόθυμο στην εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων, «στρώνει» το δρόμο στα «θερμά» πολεμικά επεισόδια, στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, στον πόλεμο.
Στα θέματα εσωτερικής πολιτικής, όσον αφορά τα αντισταθμιστικά μέτρα υποστηρίζει: «Η μείωση του αφορολογήτου, που θα μας πάρει από την τσέπη το λιγότερο έναν ολόκληρο μισθό ή μια ολόκληρη σύνταξη, δεν αντισταθμίζεται». Και κατηγορεί τους βουλευτές της πλειοψηφίας ότι στο τέλος «όλοι σηκώνουν το χεράκι τους και ψηφίζουν βαριά αντιλαϊκά μέτρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου