Κυριακή, 5 Μαρτίου 2017

O Παναγιώτης Σπυρόπουλος πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κ.Μακεδονίας

O Παναγιώτης Σπυρόπουλος πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κ.ΜακεδονίαςΟ Παναγιώτης Σπυρόπουλος, περιφερειακός σύμβουλος Σερρών, θα είναι ο νέος πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, για τα επόμενα δυόμισι χρόνια. Κατά τη διαδικασία εκλογής στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ο κ. Σπυρόπουλος σε σύνολο 68 ψήφων, έλαβε 43, ενώ υπήρξαν 25 λευκά και μία αποχή.
Ο νέος πρόεδρος ευχαρίστησε το σώμα και αμέσως μετά προχώρησε τη διαδικασία εκλογής αντιπροέδρου και γραμματέα. 
Λίγο πριν την έναρξη της ψηφοφορίας, ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας ευχαρίστησε τον απερχόμενο πρόεδρο Αντώνη Γυφτόπουλο για την εξαιρετική, όπως είπε, προεδρία, ενώ για τον ίδιο τόνισε ότι αναβάθμισε το ανώτατο συλλογικό όργανο της περιφέρειας και κράτησε γερά το τιμόνι του Περιφερειακού Συμβουλίου. 
Ο ίδιος ο κ. Γυφτόπουλος ευχαρίστησε το σώμα για την εμπιστοσύνη που του έδειξε, δήλωσε ότι δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος για την θέση του προέδρου και σημείωσε ότι  η επιλογή του Παναγιώτη Σπυρόπουλου από την ομάδα της παράταξης "Αλληλεγγύη" έγινε με βάση το γεγονός ότι προέρχεται από την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, τη δεύτερη μεγαλύτερη πληθυσμιακή ενότητα μετά τη Θεσσαλονίκη.
Μετά την εκλογή του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο Βασίλης Ρέβας από την "Λαϊκή Συσπείρωση" δήλωσε ότι το ΚΚΕ δεν θα συμμετέχει στη διαδικασία εκλογής αντιπροέδρου και γραμματέα καθώς θεωρεί ότι είναι θέσεις χωρίς αρμοδιότητα. Η Δέσποινα Χαραλαμπίδου από τη "Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα" γνωστοποίησε ότι η αντιπολίτευση προτείνει για τη θέση του αντιπροέδρου τον Στάθη Σαρηγιαννίδη, περιφερειακό σύμβουλο της παράταξης "Περιφέρεια Πρωταθλήτρια" και για τη θέση του γραμματέα τον περιφερειακό σύμβουλο της "Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας" Θανάση Χειμώνα. Ο Νίκος Χρυσομάλλης από την "Ελληνική Αυγή" επισήμανε ότι η αντιπολίτευση διαβουλεύτηκε εξαιρώντας τη δική του παράταξη ενώ ο Θανάσης Αγαπητός από την "Ανταρσία" είπε ότι υπάρχουν διαφορετικά ρεύματα μέσα στο συμβούλιο που δεν μπορούν να συζητήσουν και να συμφωνήσουν και πρόσθεσε ότι καμία κουβέντα δεν πρέπει να γίνει με τη "Χρυσή Αυγή".
seleo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου