Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

Γεννηματά: Είμαστε τρίτο κόμμα στη Βουλή, σύντομα και στο λαό

Γεννηματά: Είμαστε τρίτο κόμμα στη Βουλή, σύντομα και στο λαόΙκανοποιημένη για το γεγονός ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι πλέον το τρίτο κόμμα σε κοινοβουλευτική δύναμη μετά την αποχώρηση του Δημήτρη Κουτσιούκου από τη Χρυσή Αυγή, εμφανίστηκε η Φώφη Γεννηματά.


Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από το βήμα του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών εξέφρασε την ελπίδα ότι σύντομα το κόμμα της θα είναι και τρίτο κόμμα «στο λαό» όπως ανέφερε, ενώ τόνισε ότι «ουσιαστικά εμείς είμαστε η αξιωματική αντιπολίτευση αυτή τη στιγμή».
Για το θέμα της αξιολόγησης η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι όσο ο χρόνος περνάει, το κόστος είναι μεγάλο για τη χώρα.
Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι το βάρος των μέτρων πέφτει στη μεσαία τάξη που βλέπει ότι τα κεκτημένα της αμφισβητούνται.
«Εμείς αυτό που είπαμε δεν είναι "κλείστε την αξιολόγηση", τους είπαμε "παραιτηθείτε"», σημείωσε η κυρία Γεννηματά απευθυνόμενη στην κυβέρνηση.
Στο ερώτημα εάν αντέχει ο τόπος εκλογές, είπε, ότι «εμείς ζητήσαμε μία άλλη κυβέρνηση, με έναν άλλο πρωθυπουργό, με ευρύτατη κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση επιβάλλει το διχασμό».
«Υπό αυτούς τους πολιτικούς συσχετισμούς κυβέρνηση με μεγάλη κοινοβουλευτική πλειοψηφία δεν μπορεί να υπάρξει γιατί το εμποδίζουν ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία», συμπλήρωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
«Το 2015 όταν στηρίξαμε τη χώρα και όχι την κυβέρνηση είπα στον κύριο Τσίπρα να αξιοποιήσει τη στήριξη που είχε από τα 5 κόμματα και να μην πάει σε εκλογές, αλλά να σταθεροποιήσει τον τόπο. Του ζήτησα μάλιστα να κάνει μία ομάδα διαπραγμάτευσης και δεν με άκουσε. Δεν αξιοποίησε την τεράστια δύναμη που είχε εκείνη τη στιγμή».
Τέλος, η Φώφη Γεννηματά πραγματοποίησε άνοιγμα προς την Αριστερά καθώς και προς τους διαφυγόντες ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι στράφηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ.
«Εμείς δεν θα ψηφίσουμε νέα μέτρα για τα οποία την αποκλειστική ευθύνη έχει αυτή η κυβέρνηση. Οι κουτοπονηριές του ΣΥΡΙΖΑ δεν πείθουν κανέναν. Εμάς μας συνδέουν ισχυροί δεσμοί με το χώρο της Αριστεράς και με τους ανθρώπους που παραπλανήθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι μπορεί να υπάρχει ένας εναλλακτικός δρόμος. Ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ηττηθεί στρατηγικά».

Αποστολή στου Δελφούς: Γιώργος Λαμπίρης
newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου