Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Νέα μέτρα αν δεν επιτευχθεί ο στόχος για είσπραξη 54 δισ. λέει ο Η. Μόσιαλος


Στο ενδεχόμενο λήψης και νέων μέτρων στο άμεσο μέλλον αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας Ηλίας Μόσιαλος με δηλώσεις που έκανε σήμερα το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Ο κ. Μόσιαλος, ανέφερε πως δεν πρόκειται να παρθούν νέα μέτρα, υπό την προϋπόθεση, όμως, ότι θα επιτευχθεί ο στόχος για την είσπραξη 54 δισ. ευρώ φέτος, όπως έχει προϋπολογιστεί, συμπεριλαμβανομένου του ειδικού τέλους στα ακίνητα.
Σύμφωνα με τον ίδιο, «θα πρέπει να ακολουθήσει ο δημόσιος τομέας, οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ, οι πρυτάνεις, θα πρέπει να ξεπεράσουν την ιδιοκτησιακή τους νοοτροπία».Επίσης, όπως πρόσθεσε, θα υπάρχει δημοσιονομική πειθαρχία για πολλά χρόνια στη χώρα προκειμένου να ξεπεραστεί η κρίση. 

Ανέφερε ακόμη ότι η ευθύνη της κυβέρνησης είναι να σταθεροποιήσει την κατάσταση και να κλείσει τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου, καθώς και ότι με τις πολιτικές που ακολουθεί η κυβέρνηση, «έχουμε ξεφύγει» την χρεοκοπία.
Σε ό,τι αφορά το νέο ειδικό τέλος στα ακίνητα και τις αντιδράσεις εκ μέρους της ΓΕΝΟΠ για την είσπραξή του μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, ο κ. Μόσιαλος επισήμανε ότι η ΓΕΝΟΠ δεν είναι ιδιοκτήτης της ΔΕΗ, ενώ δήλωσε ακόμη ότι αυτή τη στιγμή είναι ο ευκολότερος τρόπος να γίνει η είσπραξη.
Ο υπουργός Επικρατείας προανήγγειλε επίσης ότι εντός της εβδομάδας θα μπει λουκέτο στο Ινστιτούτο Οπτικοακουστικών Μέσων και το Εθνικό Οπτικοακουστικό Αρχείο, ενώ την προσεχή εβδομάδα αναμένεται να κατατεθεί στη βουλή η τροπολογία για το κλείσιμο της ΕΤ1.

eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου