Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

WSJ: Η τρόικα ετοιμάζει την εκταμίευση της 6ης δόσης

WSJ: Η τρόικα ετοιμάζει την εκταμίευση της 6ης δόσηςΤην 6η δόση του δανείου προς την Ελλάδα ετοιμάζεται να εκταμιεύσει η τρόικα, μετά τη χθεσινή ανακοίνωση των έκτακτων μέτρων από την κυβέρνηση, για την κάλυψη του ελλείμματος των 2 δισ. ευρώ στο φετινό στόχο για τα έσοδα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal. 


Στην ηλεκτρονική της έκδοση η έγκυρη αμερικανική εφημερίδα επικαλείται δηλώσεις δυο αξιωματούχους του ΔΝΤ, οι οποίοι έχουν άμεση γνώση των σχετικών συνομιλιών και παράλληλα, προειδοποιούν ότι αυτή θα είναι η τελευταία ευκαιρία για την Ελλάδα και ότι η εκταμίευση της...
επόμενης δόσης το Δεκέμβριο θα είναι πολύ πιο δύσκολη, αν δεν επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί για τον προϋπολογισμό.
Οι δυο αξιωματούχοι απέρριψαν τις φήμες περί επικείμενης χρεοκοπίας της Ελλάδας ή εξόδου της από το ευρώ. Παραδέχθηκαν, ωστόσο, ότι η Ελλάδα παραμένει το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ευρωζώνης κι ότι είναι πλέον επιτακτική ανάγκη για την Αθήνα να υλοποιήσει τις υποσχέσεις της για περιορισμό του δημοσίου τομέα και πάταξη της φοροδιαφυγής.
"Η πίεση στην Ελλάδα αυξήθηκε από όλες τις πλευρές, διότι έχει επανειλημμένα αποτύχει να εκπληρώσει αυτά που υπόσχεται. Επίσης, δεν γίνεται συζήτηση για έξοδό της από το ευρώ, τουλάχιστον προς το παρόν. Μια τέτοια εξέλιξη θα είχε σημαντικές συνέπειες για άλλες χώρες, όπως η Ιταλία και η Ισπανία" είπε ένας από τους αξιωματούχους. "Οι Έλληνες έλαβαν νέα μέτρα που αντιμετωπίζουν το έλλειμμα και περιμένουμε ότι θα υπάρξει συμφωνία με την τρόικα για την εκταμίευση της δόσης του δανείου για τον Σεπτέμβριο".
"Θεωρώ ότι αυτή είναι η τελευταία ευκαρία της Ελλάδας" ανέφερε ο άλλος αξιωματούχος. "Εαν δεν εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί, στην επόμενη αξιολόγηση τηε τρόικας τον Δεκέμβριο, τα πράγματα θα είναι πολύ πιο δύσκολα και η εκταμίευση της επόμενης δόσης καθόλου βέβαιη. Η ελληνική κυβέρνηση γνωρίζει ότι μέτρα έκτακτης ανάγκης μπορούν να αποδώσουν μέχρι ένα σημείο, πριν αρχίσει η κοινωνική αναταραχή. Χρειάζονται μέτρα με μικρότερο κόστος για τους πολίτες, σύμφωνα με τα οποία ο καθένας θα πληρώνει δίκαια. Μόνο τότε η χώρα θα μπορέσει να επιστρέψει σε μια σταθερή πορεία".
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου