Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

ΝΔ: Συναίνεση επί διαδικαστικού και αίτημα εκλογών


ΝΔ: Συναίνεση επί διαδικαστικού και αίτημα εκλογών«Μαστίγιο και καρότο» με φόντο τις πρόωρες εκλογές είναι το κάδρο στο οποίο κινείται η Νέα Δημοκρατία. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μπορεί να συναινεί στην κυβερνητική πρόταση για επίσπευση ψήφισης του προϋπολογισμού «αφού αυτό μπορεί να βοηθήσει τη χώρα διεθνώς», αλλά από την άλλη κατακεραυνώνει την κυβερνητική οικονομική πολιτική και προτείνει πρόωρες εκλογές.

Δεκτό είναι από τη Νέα Δημοκρατία το αίτημα του αντιπροέδρου και υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου για την επιτάχυνση των διαδικασιών ψήφισης του προϋπολογισμού του 2012 έως τα τέλη Οκτωβρίου αφού αυτό «μπορεί να βοηθήσει την εικόνα της χώρας διεθνώς», όπως επισημαίνει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο υπουργός Οικονομικών είχε την Κυριακή τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά και εν συνεχεία ο αντιπρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Σταύρος Δήμας ενημέρωσε τον υπουργό Οικονομικών ότι η Ν.Δ. συμφωνεί με την επιτάχυνση της διαδικασίας για την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2012.

Προηγήθηκε επικοινωνία του Αντώνη Σαμαρά με τους δύο αντιπροέδρους του κόμματος, τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής, τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και τους αναπληρωτές τομεάρχες Οικονομίας, με τους οποίους συζήτησε το κυβερνητικό αίτημα, για την ταχύτερη ψήφιση του προϋπολογισμού του 2012.

«Η Νέα Δημοκρατία είναι επόμενο να μην έχει αντίρρηση σε ένα αίτημα διαδικαστικό, το οποίο -κατά τον κ. Βενιζέλο- μπορεί να βοηθήσει την εικόνα της χώρας διεθνώς» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Γιάννης Μιχελάκης μετά το πέρας των επαφών.

«Ομως, η Νέα Δημοκρατία επισημαίνει το αυτονόητο: ότι μια κυβέρνηση που μέσα σε δύο χρόνια έχει πέσει παταγωδώς έξω σε όλες τις προβλέψεις της, και στο μνημόνιο, και στους προϋπολογισμούς της, ακόμη και στο πολυδιαφημισμένο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμά της, παρά τις βαρύτατες θυσίες του ελληνικού λαού, είναι μια κυβέρνηση που πρέπει να φύγει» σημείωσε ο κ. Μιχελάκης τονίζοντας ότι «η ανάγκη για άμεση αλλαγή πολιτικής μέσα από εκλογές είναι πλέον ολοφάνερη και επιτακτική».



Espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου