Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Νέα Ζηλανδία: Αγωνία για την τύχη του αυτοκρατορικού πιγκουίνου


Νέα Ζηλανδία: Αγωνία για την τύχη του αυτοκρατορικού πιγκουίνουΑπό την περασμένη Παρασκευή έχουν χαθεί τα ίχνη του αυτοκρατορικού πιγκουίνου, ο οποίος είχε βρεθεί στην παραλία Πέκα Πέκα της Νέας Ζηλανδίας, 3.000 χιλιόμετρα μακριά από την Ανταρκτική, συγκινώντας ολόκληρο τον κόσμο με την ιστορία του και την μάχη που έδωσε για να επιβιώσει.

Το άτυχο ζώο είχε χάσει τον προσανατολισμό του και μάλιστα αντί για πάγο έτρωγε άμμο.

Μεταφέρθηκε στον ζωολογικό κήπο του Ουέλινγκτον, υποβλήθηκε σε τέσσερις χειρουργικές επεμβάσεις και όταν επιτέλους ανέρρωσε, αφέθηκε στο φυσικό του περιβάλλον μετά από ολόκληρη επιχείρηση.

Το ερευνητικό σκάφος «Tangaroa» άφησε τον πιγκουίνο, που ονομάστηκε «Happy Feet» από τον γνωστό ήρωα της ταινίας κινουμένων σχεδίων, κοντά στο νησί Κάμπελ, 700 χιλιόμετρα νότια της Νότιας Νήσου της Νέας Ζηλανδίας.

Η ελπίδα όλων των επιστημόνων ήταν ότι θα καταφέρει να βρει τον προσανατολισμό του και να επιστρέψει στην Ανταρκτική. Στην πλάτη του, μάλιστα, τοποθετήθηκε ένας αναμεταδότης GPS, ώστε να παρακολουθείται δορυφορικά αυτή η πορεία του μέχρι τον τελικό προορισμό του.

Από την περασμένη Παρασκευή, όμως, η μετάδοση του σήματος διεκόπη και η τύχη του πιγκουίνου αγνοείται. Και όλοι πλέον, με κομμένη την ανάσα, ελπίζουν απλά να πρόκειται για ένα τεχνικό πρόβλημα, αν και το πιο πιθανό είναι δυστυχώς να κατέληξε στα σαγόνια  κάποιου καρχαρία...



star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου