Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

«Σκέψη μόνο για τη νίκη»


Η μοναδική σκέψη της Ελλάδας είναι μόνο η νίκη στο παιχνίδι με τη Γαλλία την προσεχή Πέμπτη στον προημιτελικό του Eurobasket, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Αντώνης Φώτσης.


«Βλέπουμε το ματς αυτό σαν μοναδική ευκαιρία και δεν σκεφτόμαστε την περίπτωση της ήττας», τόνισε. «Πρέπει να κάνουμε το καλύτερο παιχνίδι μας στη διοργάνωση για να περάσουμε. Περιμέναμε τόσο καιρό να φτάσουμε στην οκτάδα και τώρα είμαστε στο Κάουνας. Το παιχνίδι της Πέμπτης είναι σίγουρα το πιο σημαντικό από όσα έχουμε δώσει μέχρι τώρα στη διοργάνωση. Όποιος χάσει, δεν μπορεί να συνεχίσει.

Δεν σκεφτόμαστε ότι σε περίπτωση ήττας υπάρχει δεύτερη ευκαιρία, για να προκριθούμε στο προ-ολυμπιακό τουρνουά μέσω των αγώνων κατάταξης. Αντιμετωπίζουμε τον αγώνα με τη Γαλλία σαν μία μοναδική ευκαιρία που μας έχει παρουσιαστεί. Το μόνο που έχουμε στο μυαλό μας είναι να παίξουμε καλά και να κερδίσουμε. Δεν σκεφτόμαστε τι θα γίνει σε περίπτωση ήττας. Αυτή τη στιγμή κοιτάμε μόνο το ματς της Πέμπτης και πώς θα είμαστε εμείς οι νικητές». 

Για τη Γαλλία είπε: «Η Γαλλία είναι πολύ καλή ομάδα, από τις καλύτερες ομάδες στη διοργάνωση, με εξαιρετικούς παίκτες σε κάθε θέση και γεμάτο ρόστερ. Θα πρέπει να κάνουμε πολύ καλό παιχνίδι για να έχουμε πιθανότητες για τη νίκη. Ίσως θα πρέπει να πραγματοποιήσουμε την καλύτερη εμφάνιση από όσες έχουμε κάνει μέχρι τώρα. Θα πρέπει να είμαστε καλοί και αποτελεσματικοί στην άμυνα και την επίθεση, να αποφύγουμε τα πολλά λάθη και να δώσουμε το δικό μας ρυθμό στο παιχνίδι». 

Όποιος κι αν ήταν ο αντίπαλος σε αυτή τη φάση θα ήταν δύσκολος αγώνας, αφού όλες οι ομάδες του πέμπτου ομίλου ήταν πολύ δυνατές. Μας ενδιαφέρει μόνο τι κάνει η δική μας ομάδα». 

Όσον αφορά τη ρεβάνς που θέλει η Γαλλία, τόνισε: «Δεν μας ενδιαφέρει πλέον τι έγινε στο παρελθόν, αλλά τι θα γίνει τώρα. Το παρελθόν δεν αλλάζει. Εμείς θέλουμε να φανούμε δυνατοί κι έτοιμοι την Πέμπτη».


gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου