Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Δ. Χριστόφιας: Οι έρευνες θα προχωρήσουν κανονικά


Οι έρευνες για φυσικό αέριο στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) θα προχωρήσουν κανονικά, διεμήνυσε ο Πρόεδρος Χριστόφιας σε δηλώσεις μετά το τέλος ευρείας κυβερνητικής σύσκεψης για το θέμα, με τη συμμετοχή των υπουργών Οικονομικών, Εσωτερικών, Εμπορίου και Γεωργίας.
Παράλληλα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας δήλωσε ότι αναμένει από τη διεθνή κοινότητα να απαντήσει σε οιαδήποτε «παράνομη πράξη» από την πλευρά της Τουρκίας με αφορμή την έναρξη των ερευνών.
«Σε περίπτωση που η Τουρκία προχωρήσει σε κάποια παράνομη πράξη -κάτι που ελπίζουμε ότι δεν θα συμβεί- αναμένουμε μία ισχυρή και αποτελεσματική απάντηση από τη διεθνή κοινότητα», διεμήνυσε ο κ. Χριστόφιας.

Όπως εξάλλου είπε, υπάρχει στενότατη και αγαστή συνεργασία μεταξύ Λευκωσίας και Αθηνών για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της Αγκυρας.
Κατά τη σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας δόθηκε το «πράσινο φως» στην εταιρεία Νoble Εnergy να αρχίσει διερευνητικές γεωτρήσεις στο «οικόπεδο 12» εντός της κυπριακής ΑΟΖ.
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου