Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Μπεγλίτης: «Αντικειμενικός στόχος τους να μας σπρώξουν έξω από την Ευρωζώνη»


Μπεγλίτης: «Αντικειμενικός στόχος τους να μας σπρώξουν έξω από την Ευρωζώνη»
Οι εταίροι μας εκβιάζουν την Ελλάδα με την έξοδο από την Ευρωζώνη, υποστήριξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ μιλώντας στον Flash96 το πρωί της Παρασκευής.
Ο Πάνος Μπεγλίτης έκανε λόγο για «εκβιαστική στρατηγική που ακολουθείται στην Ευρώπη για την Ελλάδα» και σε άλλο σημείο υποστήριξε ότι είναι «ο αντικειμενικός στόχος τους, να μας σπρώξουν έξω από την Ευρωζώνη. Σ΄ αυτή την περίπτωση θα είναι εφιαλτικό το σενάριο».

Οσον αφορά την κρίσιμη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ στις 18.00, ενόψει της ψήφισης την Κυριακή όσων συμφωνήθηκαν για νέο μνημόνιο και PSI, ο κ.Μπεγλίτης ήταν επίσης σαφής.
«Το πρόβλημα δεν είναι αριθμητικό. Πέρα από τα αριθμητικά δεδομένα, ποιος ψηφίζει, ποιος δεν ψηφίζει, το πρόβλημα το έχουν οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες των κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Όλοι μας έχουμε προβλήματα, σας είπα, και συνειδησιακά προβλήματα και συγκρούσεις με τον εαυτό μας, με τις αρχές μας, με τις αξίες μας, με τη διαδρομή μας, πιστεύω όμως ότι πρέπει ν' απαντήσουμε θετικά.
Το δίλημμα είναι εάν τελικά συμφωνούμε με όλες τις θυσίες, με όλα τα σκληρά μέτρα να μείνουμε στην Ευρωζώνη που είναι μια δυσβάσταχτη επιλογή, ή εάν τελικά θα βγούμε».
Σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο να τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας, ο ίδιος παρέπεμψε στην συνεδρίαση της Κ.Ο.

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου