Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Ξεκίνησε το Υπουργικό Συμβούλιο-Ο ανασχηματισμός από Δευτέρα

Ξεκίνησε το Υπουργικό Συμβούλιο-Ο ανασχηματισμός από ΔευτέραΟι εξελίξεις είναι ραγδαίες μετά από τις παραιτήσεις των υπουργών της κυβέρνησης με μόνη λύση τον ανασχηματισμό
Ο πρωθυπουργός είχε ζητήσει να είναι παρούσες οι τηλεοπτικές κάμερες για να υπάρξει απευθείας μετάδοση, πράγμα που τελικά δεν θα συμβεί! Αποφασίστηκε να δοθούν αργότερα μαγνητοσκοπημένα αποσπάσματα από την ομιλία του Πρωθυπουργού.
Μετά την χθεσινή παραίτηση του υφυπουργού Εργασίας Γ. Κουτσούκου, την παραίτησή τους στο Γραφείο του Πρωθυπουργού υπέβαλαν ο υπουργός Μεταφορών Μάκης Βορίδης και οι υφυπουργοί Αστέριος Ροντούλης και Αδωνις Γεωργιάδης.

Πρώτος την παραίτησή του υπέβαλε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Αστέριος Ροντούλης, ο οποίος στη σχετική επιστολή του αναφέρει πως θεωρεί την παραμονή του στην κυβέρνηση ασύμβατη με τη διαμορφωθείσα πραγματικότητα και αφού ευχαριστεί τον κ. Παπαδήμο για την εμπιστοσύνη που του έδειξε, δηλώνει ότι εκτιμά και σέβεται το πρόσωπό του. Όπως διευκρίνισε ο κ. Ροντούλης, πρόθεσή του είναι να καταψηφίσει τα μέτρα του νέου μνημονίου.
Ακολούθησαν οι παραιτήσεις των κ.κ. Βορίδη και Γεωργιάδη, οι οποίοι ωστόσο προτίθενται να διαχωρίσουν τη θέση τους από τη θέση που διατύπωσε νωρίτερα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ και να υπερψηφίσουν τη νέα δανειακή σύμβαση. «Θα συνεχίσω να στηρίζω την κυβέρνησή σας στο δύσκολο έργο για τη σωτηρία της χώρας μας», αναφέρει στην επιστολή παραίτησής του ο κ. Βορίδης. Με τη σειρά του ο κ. Γεωργιάδης δηλώνει πως από τη θέση του απλού βουλευτή θα στηρίζει τις προσπάθειες του κ. Παπαδήμου για έξοδο της χώρας από την κρίση.
Προηγήθηκε η ανακοίνωση του Γιώργου Καρατζαφέρη ότι ο ΛΑ.Ο.Σ. δεν θα ψηφίσει τη δανειακή σύμβαση και τα μέτρα που τη συνοδεύουν.
«Εάν θελήσει ο Πρωθυπουργός οι υπουργοί του ΛΑ.Ο.Σ. θα μείνουν, εγώ δεν θα επέμβω», είχε πει ο κ. Καρατζαφέρης για το θέμα της παραμονής του κόμματός του στην κυβέρνηση, καλώντας τον πρωθυπουργό να προχωρήσει σε ανασχηματισμό με τοποθέτηση τεχνοκρατών στο κυβερνητικό σχήμα.
Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής δήλωσε στον Guardian πως από τη στιγμή που ο ΛΑ.Ο.Σ. δεν στηρίζει τη δανειακή συμφωνία, είναι λογικό να υπάρξει ανασχηματισμός της κυβέρνησης.
Οι παραιτήσεις που υποβλήθηκαν από τους 4 υπουργούς του ΛΑΟΣ, Βορίδη, Γεωργιάδη, Ροντούλη και Γεωρίου ήταν αν μη τι άλλο μετά τις δηλώσεις Καρατζαφέρη ότι δεν θα ψηφίσει τα μέτρα, αναμενόμενες. Όμως, λίγο πριν τις 6 το απόγευμα, σαν βόμβα έσκασε η παραίτηση της αναπληρώτριας υπουργού Εξωτερικών, Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου