Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Βολές κατά Σαμαρά από Βενιζέλο


Βολές κατά Σαμαρά από Βενιζέλο
Το χθεσινό «διάγγελμα» προεκλογικού ύφους του κ. Αντώνη Σαμαρά -την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η καθοριστικής σημασίας για την οικονομική επιβίωση της χώρας και της παραμονής της στο ευρώ συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες- προκάλεσε εν τω μεταξύ «καταιγίδα» αντιδράσεων από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ προς την ηγεσία της ΝΔ
Το χθεσινό «διάγγελμα» προεκλογικού ύφους του κ. Αντώνη Σαμαρά -την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η καθοριστικής σημασίας για την οικονομική επιβίωση της χώρας και της παραμονής της στο ευρώ συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες- προκάλεσε εν τω μεταξύ «καταιγίδα» αντιδράσεων από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ προς την ηγεσία της ΝΔ.

Η «καταιγίδα» ήρθε κατ' αρχάς από το ΠΑΣΟΚ με δήλωση-δριμεία επίθεση του εκπροσώπου Τύπου Π. Μπεγλίτη και σχεδόν «ταυτόχρονα» από συνεργάτες του Ευ. Βενιζέλου, οι οποίοι επιβεβαίωσαν τις πληροφορίες για την απουσία (μέχρι εκείνη την ώρα) γραπτής δέσμευσης από τον κ. Σαμαρά για την εφαρμογή του προμνημονίου, που θεωρούνταν αναγκαία (όπως έγινε και για την εκταμίευση της έκτης δόσης) από τους θεσμικούς εταίρους μας.
«Ο κ. Σαμαράς επέλεξε αυτήν τη δύσκολη ώρα για το μέλλον της πατρίδας μας για να προβεί στη μικροπολιτική κίνηση της δήλωσής του, χωρίς να λογαριάζει την έκβαση της διαπραγμάτευσης για το μέλλον της χώρας. Για μια ακόμη φορά ο κ. Σαμαράς καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για να κρύψει τον ίλιγγο που του έχει προκαλέσει η αλλαγή της βολικής αντιμνημονιακής πολιτικής του πρόσφατου παρελθόντος», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Π. Μπεγλίτης, προβλέποντας ότι έχουν αρχίσει να διαψεύδονται όσοι πίστεψαν ότι το παρελθόν του Αντ. Σαμαρά θα τον είχε βοηθήσει να είναι πιο υπεύθυνος... «Ζαλισμένος από την αντιμνημονιακή στροφή, συμμετέχει ως συγκυβερνών κόμμα στην κυβέρνηση του κ. Παπαδήμου και συγχρόνως φαντασιώνεται αντιπολιτευτικούς αγώνες και σκληρές διαπραγματεύσεις κατά του ιδίου του πρωθυπουργού της χώρας», είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ... διαπιστώνοντας ότι το «μονόπρακτο του παραλόγου του Αντ. Σαμαρά απευθύνεται στο εσωκομματικό ακροατήριο της ΝΔ».
Συνεργάτες δε του υπουργού Οικονομικών, σχολιάζοντας το «διάγγελμα» από την τηλεόραση προς τον ελληνικό λαό του αρχηγού της ΝΔ, υποστήριζαν ότι το κίνητρό του αφορούσε το να πείσει ότι όλα τα θετικά σημεία της συμφωνίας που επετεύχθη χθες το πρωί ήταν αποτέλεσμα της δικής του «διαπραγμάτευσης» και να ασκήσει κριτική στους χειρισμούς της κυβέρνησης - «δηλαδή πρωτίστως του πρωθυπουργού που κινείται λόγω του ρόλου του υπεράνω των κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση!!!», τόνιζαν στενοί συνεργάτες του κ. Βενιζέλου που βρισκόταν την ίδια ώρα στην αίθουσα της μάχης στο Eurogroup.
«Ο κ. Σαμαράς, που σήμερα κομπάζει για τις "επιτυχίες της διαπραγμάτευσής του", είναι αυτός που χθες τα μεσάνυχτα (σ.σ.: προχθές), όταν άρχισε η τελική δύσκολη διαπραγμάτευση με την τρόικα, έφυγε από το Μέγαρο Μαξίμου και άφησε τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας να τον εκπροσωπήσουν στην πραγματική διαπραγμάτευση με τους εκπροσώπους των δανειστών μας.
Αυτό το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης που έκαναν ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί, είναι που τώρα θεωρεί δική του επιτυχία ο κ. Σαμαράς», έλεγαν από το επιτελείο του κ. Βενιζέλου, θυμίζοντας ότι, πέραν των υπογραφών, ένα άλλο βασικό θέμα στη χθεσινή μάχη στο Eurogroup, που έφερε σε δύσκολη θέση την ελληνική πλευρά, ήταν η ανάγκη εξειδίκευσης των μέτρων 300 εκατ. ευρώ, «καθώς οι διάφορες ιδέες που παρουσίασε ο κ. Σαμαράς δεν έπεισαν την τρόικα».

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου