Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Οικολόγοι Πράσινοι: «Μπλόφες Τέλος»




Έκκληση στα κόμματα της βουλής να αναλάβουν τις ευθύνες που τους εμπιστεύθηκε ο ελληνικός λαός απευθύνει η εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Ελεάννα Ιωαννίδου.

«Αυτές τις μέρες, αντί να ανατραπούν οι πολιτικές που μας οδήγησαν στα σημερινά αδιέξοδα, φαίνεται να ανατρέπεται το αξίωμα ότι στην Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα.

Από την μία η προσκόλληση στον λαϊκισμό, η ιδεολογική υπεροψία και η αμιγώς επικοινωνιακή πολιτική των κομμάτων της Βουλής, και από την άλλη ο εκλογικός νόμος που νόθευσε τη λαϊκή βούληση, οδηγούν το Σύνταγμα στα όριά του. Οι Οικολόγοι Πράσινοι, με απόλυτη αίσθηση του κατεπείγοντος που διαπερνά όλο τον κοινωνικό ιστό, καλούμε τα κόμματα της Βουλής να αναλάβουν τις ευθύνες που τους εμπιστεύθηκε ο Ελληνικός λαός. Αν δεν το πράξουν, οφείλουν, ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού στην ψήφο των πολιτών που τους τίμησαν, να αλλάξουν με αυξημένη πλειοψηφία τον εκλογικό νόμο σε απλή αναλογική, πριν ζητήσουν και πάλι την λαϊκή ετυμηγορία σε μια χώρα που βουλιάζει», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Ιωαννίδου.

Σε σημερινή ανακοίνωσή τους οι Οικολόγοι Πράσινοι επισημαίνουν πvς «δεν μετέχουν στην Βουλή γιατί τους έλλειπε το 0,07% που χάθηκε την τελευταία στιγμή στο παιχνίδι της "ωφέλιμης και χρήσιμης" ψήφου» και προσθέτουν πως «εδώ και λίγες ημέρες, η χώρα απολαμβάνει την παράσταση ενός θεάτρου παραλόγου. Οι πολιτικές δυνάμεις που υπέγραψαν τα μνημόνια και δίκαια έχασαν τις εκλογές, θέλουν να ξανακυβερνήσουν με την υποστήριξη των αντιμνημονιακών».

Ταυτόχρονα επιτίθενται στον ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο κατηγορούν ότι, «πήρε πίσω την πρόταση της αριστερής διακυβέρνησης που είχε χρησιμοποιήσει προεκλογικά με πλήρη επίγνωση της αδυναμίας να την υλοποιήσει και σήμερα διεκδικεί την ηγεμονία στην αντιπολίτευση. Ο νέος καταμερισμός ρόλων με την ευλογία όλων όσων έχουν συμφέροντα να υποστηρίξουν μέσα κι έξω από την χώρα, δεν μας αφορά».

Επίσης, κάνουν λόγο για αδιέξοδο το οποίο όπως υπογραμμίζουν «καταλήγει σε μια διαπραγμάτευση πίσω από τις πλάτες μας. Οι πολίτες πρέπει να καταλάβουν και να επιλέξουν το τι θέλουν».

Αναφορικά με τον ρόλο τους, οι Οικολόγοι Πράσινοι δηλώνουν ότι θα αγωνιστούν «χωρίς επικοινωνιακά τεχνάσματα, χωρίς πολιτικό παρασκήνιο και οι πολίτες ας αποφασίσουν όταν θα γίνουν εκλογές» και διατυπώνουν τη βεβαιότητα πως «την επόμενη μέρα των επόμενων εκλογών θα υπάρξει λύση», καθώς όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση «εμείς θα στηρίξουμε λύση που θα αποκλείει πισωγύρισμα και που θα ανοίγει δρόμο στο κοινωνικό πολιτικό οικολογικό πρόγραμμά μας, στις αρχές και στις αξίες μας.  Ας το καταλάβουν όλοι! Επιστροφή στην εποχή της ψεύτικης οικονομικής ευημερίας και των καταστροφικών δήθεν αυτοδυναμιών δεν μπορεί να υπάρξει».
Και καταλήγουν «το μέλλον της χώρας δεν είναι παρτίδα πόκερ. Μπλόφες Τέλος».



athina984.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου