Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Εσείς; Φάγατε τα φρούτα σας σήμερα;


Η κατανάλωση 5 μερίδων φρούτων και λαχανικών την ημέρα είναι πολύ ευεργετική για την υγεία μας και μπορεί να μας προστατεύει από τον καρκίνο. Δυστυχώς οι περισσότεροι τρώμε πολύ λιγότερα ή και καθόλου. 


Μόνο 1 στους 5 Βρετανούς τρώει τις απαραίτητες 5 μερίδες φρούτων και λαχανικών, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου το Παγκόσμιο Ταμείο Έρευνας Κατά του Καρκίνου. Στη Βρετανία η καμπάνια που παρακινούσε τους πολίτες να καταναλώνουν καθημερινά 5 μερίδες φρούτων και λαχανικών, που αποτελούν ασπίδα κατά του καρκίνου, ξεκίνησε το 2003.
Αλλά στις μέρες μας οι έρευνες δείχνουν ότι η πλειοψηφία των Βρετανών βρίσκουν τον εν λόγω στόχο πολύ δύσκολο να επιτευχθεί. Πιο συγκεκριμένα, κατά μέσο όρο, το 17% των μελών των νοικοκυριών με χαμηλό εισόδημα καταναλώνουν 5 τέτοιες μερίδες την ημέρα, ποσοστό που φτάνει στο 27% στα νοικοκυριά με υψηλότερο εισόδημα. 


Γιατί είναι τόσο σημαντικό να τρώμε τόσα φρούτα και λαχανικά; Επειδή – μαζί με τα ολικής άλεσης τρόφιμα - είναι η βάση της υγιεινής, αντικαρκινικής διατροφής. Μας δίνουν θρεπτικά στοιχεία, μας χορταίνουν χωρίς να μας φορτώνουν με θερμίδες και παράλληλα παίρνουμε πολλές ίνες ώστε να προστατεύουμε την υγεία του εντέρου μας και να καταφέρνουμε να διατηρούμε το βάρος μας σε φυσιολογικά επίπεδα. 


vita.gr

1 σχόλιο:

  1. Τα φρούτα μας δίνουν θρεπτικά στοιχεία, μας χορταίνουν χωρίς να μας φορτώνουν με θερμίδες και παράλληλα παίρνουμε πολλές ίνες ώστε να προστατεύουμε την υγεία του εντέρου μας και να καταφέρνουμε να διατηρούμε το βάρος μας σε φυσιολογικά επίπεδα.!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή