Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Επίσκεψη… στήριξης Σαμαρά σε Στουρνάρα



Να προλάβει τον κίνδυνο να βρεθούν στην ίδια όχθη Βενιζέλος και Κουβέλης κατά Στουρνάρα λόγω εφεδρείας, θέλει ο Πρωθυπουργός που μεταβαίνει το μεσημέρι στο υπουργείο Οικονομικών για το πακέτο των 11,6 δισ. ευρώ. 

Ως μία απόφαση σαφούς στήριξης προς το πρόσωπο του υπουργού των Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ερμηνεύεται η απόφαση που έλαβε χθες το απόγευμα ο Αντώνης Σαμαράς να μεταβεί το μεσημέρι (16:00) στο υπουργείο για να συζητήσει με όλο το οικονομικό επιτελείο για το πακέτο των 11,6 δισ. ευρώ και τις επαφές που προηγήθηκαν με την τρόικα. 



Ο κ. Σαμαράς για μία ακόμη φορά χθες βρέθηκε μπροστά σε ένα ακόμη φραστικό επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον Γ. Στουρνάρα ο οποίος δέχθηκε αυτή τη φορά τα πυρά όχι του Ε. Βενιζέλου αλλά του κ. Κουβέλη για το θέμα της εφεδρείας που άνοιξε ο ίδιος με τις δηλώσεις του έξω από το Προεδρικό Μέγαρο. 

Η άριστη χημεία ανάμεσα στον κ. Σαμαρά και στον κ. Στουρνάρα αποδείχθηκε για μία ακόμη φορά χθες καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι όταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς ζήτησε εξηγήσεις από τον υπουργό για την εφεδρεία, ο Πρωθυπουργός δεν παρενέβη όπως έγινε στην πρόσφατη περίπτωση με πρωταγωνιστή τον κ. Βενιζέλο και τον Γ. Στουρνάρα. 

Λίγη ώρα αργότερα πάντως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωνε την επίσκεψη Σαμαρά στο υπουργείο Οικονομικών για το πακέτο των μέτρων ενώ οι κύριοι Χατζηδάκης και Μουσουρούλης που συμμετείχαν στη σύσκεψη για το μείζον πρόβλημα των ναυπηγείων απέφυγαν κάθε αναφορά σε μέτρα ή εφεδρεία...

Από το αρμόδιο υπουργείο διοικητικής μεταρρύθμισης ουδείς μπήκε στη… βάσανο των δηλώσεων ή των διευκρινήσεων για το θέμα της εφεδρείας και πως το έχει σκεφτεί να το υλοποιήσει η κυβέρνηση. Σημειώνεται πως ο αρμόδιος υπουργός Αντ. Μανιτάκης που θα κληθεί να υλοποιήσει το μέτρο είναι η μία από τις δυο επιλογές της Δημοκρατικής Αριστεράς για την τρικομματική κυβέρνηση συνεργασίας. 

Στο υπουργείο Οικονομικών επιμένουν πως υπάρχει μεγάλη δυσκολία στο να βρεθούν τα περίπου 4 δισ. ευρώ που λείπουν από το πακέτο των 11,6 δισ. ευρώ και ως εκ τούτου η συζήτηση για την εφεδρεία μοιραία έρχεται και πάλι στο προσκήνιο προκειμένου να αποφευχθούν ακόμη και οι απολύσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. 

Παρά τις ενστάσεις που διατύπωσαν με αιχμηρή γλώσσα - κυρίως ο κ. Κουβέλης - οι δυο κυβερνητικοί εταίροι έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, συνεργάτες του κ. Σαμαρά επιμένουν ότι οι πολιτικοί αρχηγοί έχουν από την πρώτη στιγμή μία απόλυτα ξεκάθαρη εικόνα της κατάστασης και έχουν ήδη συμφωνήσει στην ανάγκη να εξευρεθούν τα μέτρα των 11,6 δισ. ευρώ…


real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου