Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Βενιζέλος καλεί Σαμαρά να βρει άμεσα ισοδύναμα μέτρα 2 δισ.



ΜΙΑ μέρα πριν από τη σημερινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος κατέστησε σαφείς τις «κόκκινες γραμμές» που θέτει το κόμμα του, προειδοποιώντας ότι δεν περνούν οριζόντια μέτρα.
Το ΠΑΣΟΚ, διά της εκπροσώπου του Φ. Γεννηματά, κοινοποίησε ότι πιστεύει πως υπάρχουν περιθώρια για να μειωθεί η σπατάλη στο κράτος και αυτό πρέπει να ζητήσει ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς από τους υπουργούς του, δηλαδή συγκεκριμένο σχέδιο περικοπών στον τομέα ευθύνης τους.
Αξιοπρόσεκτο είναι πως ο κ. Βενιζέλος φέρεται να είπε ότι «δεν μπορεί οι υπουργοί να κάνουν συνδικαλισμό», υποδηλώνοντας με αυτό τον τρόπο ότι αρκετοί υπουργοί αρνούνται να περιστείλουν τις δαπάνες τους, καθώς δεν επιθυμούν να διαταράξουν τις σχέσεις τους με διάφορες επαγγελματικές ομάδες. 
 Το ΠΑΣΟΚ ρίχνει το «γάντι» και στον πρωθυπουργό λέγοντας ότι θα πρέπει να βρει τώρα έστω 2 δισ. ισοδύναμα μέτρα εκ των 18 δισ. που παρουσίασε ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Ζάππειο, δίνοντας ψεύτικες ελπίδες στους πολίτες.

Η κ. Γεννηματά υπογραμμίζει ότι ο κ. Σαμαράς προσπαθεί να ξεκαθαρίσει με τις ευθύνες του παρελθόντος (του ιδίου, αλλά και του κ. Καραμανλή) με δύο λέξεις: «Ουδείς αναμάρτητος». Πρέπει όμως να κοιτάξει το μέλλον. Ο κ. Βενιζέλος εμμέσως πλην σαφώς εκφράζει την ενόχλησή του για τη μη ενημέρωση σχετικά με το πακέτο των μέτρων από την πλευρά της κυβέρνησης και προειδοποιεί ότι δεν θα δεχθεί τετελεσμένα ούτε στην κυβέρνηση ούτε στη Βουλή. Μέχρι χθες, σύμφωνα με την εντύπωση που αποκόμισε ο κ. Σαχινίδης κατά τη συνάντησή του με τον κ. Στουρνάρα, υπολείπονται 2 δισ. Αυτά το ΠΑΣΟΚ δεν θέλει να προέλθουν από περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.
Μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών αναμένεται να συνεδριάσει η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να ληφθεί απόφαση τόσο για την ψήφιση των μέτρων όσο και για το εάν θα τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας. Ο κ. Βενιζέλος έθεσε το θέμα έξυπνα λέγοντας ότι όποια απόφαση πάρουμε στην ΚΟ θα τη θέσουμε υπό κομματική πειθαρχία.
Πέραν αυτών, ο κ. Βενιζέλος ξεκαθάρισε στους βουλευτές του ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για προσωπικές «κόκκινες γραμμές» και πάντως δεν θα γίνουν ανεκτές.
Κική Παππά  

express.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου