Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Οι τέσσερις άξονες του Βενιζέλου


"Δεν σχολιάζω τα ισοδύναμα" είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ


Κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του ο Βαγγέλης Βενιζέλος ανέλυσε τους τέσσερις άξονες των προτάσεων του ΠΑΣΟΚ.
Ο πρώτος άξονας είναι οτι πρέπει να επιταχυνθεί η διαδικασία διαπραγμάτευσης αφού η καθυστέρηση βλάπτει. Επισήμανε οτι η διαπραγμάτευση δεν πρέπει να γίνει σε βάρος της κοινωνίας η οποία έχει κάνει θυσίες όλο αυτό το χρονικό διάστημα.
Το ταχύτερο δυνατόν πρέπει να παρουσιαστεί μία ολοκληρωμένη δέσμη μέτρων μαζί με τα αντίβαρα έτσι ώστε να έρθει η δόση των 31,5 δις και να πέσει χρήμα στην πραγματική οικονομία.
Ο δεύτερος άξονας είναι η κλιμάκωση των μέτρων σε δύο διετίες, μία πρόταση που είχε παρουσιάσει το ΠΑΣΟΚ και κατά την προεκλογική περίοδο. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε οτι το θέμα αυτό τέθηκε σήμερα αλλά θα τεθεί και στην Τρόικα. Η άποψη του Ευάγγελου Βενιζέλου είναι οτι το συγκεκριμένο μέτρο θα κινητοποιήσει την οικονομία ενώ θα έχει και ευεργετικές επιδράσεις στην κοινωνία.
Ο τρίτος άξονας είναι ένα νέο Εθνικό Φορολογικό Σύστημα το οποίο μπορεί να φέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα. Τα δύο δις που ζητάει η Τρόικα από φόρους να μην είναι από όσους δεν μπορούν να κρύψουν τα εισοδήματά τους όπως οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι αλλά από όσους πραγματικά φοροδιαφεύγουν.
Ο τέταρτος και τελευταίος άξονας είναι η διατήρηση της εσωτερικής ισορροπίας στο πακέτο μέτρων η οποία δεν πρέπει με κανέναν τρόπο να διαταραχθεί

parapolitika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου