Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

ΗΠΑ: 22χρονη εύχεται στο Facebook να δει τον «νέγρο να δολοφονείται στη δεύτερη θητεία του»


Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της Μυστικής Υπηρεσίας που είναι επιφορτισμένη με την ασφάλεια του Πρόεδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, έχει μπει μια νεαρή Καλιφορνέζα η οποία με ένα απαράδεκτο σχόλιό της στο Facebook, εύχεται να δει τον «νέγρο» να «δολοφονείται στη δεύτερη θητεία του». 

 Η 22χρονη Ντενίζ Χελμς έγινε διάσημη μέσα σε μια βραδιά, αφού λίγο μετά τη νίκη του Ομπάμα στις εκλογές, έγραψε στη σελίδα της στο Facebook: «Αλλα τέσσερα χρόνια με τον νέγρο ίσως να δολοφονηθεί σε αυτή τη θητεία».
Υστερα από τον σάλο που προκλήθηκε η Χελμς μίλησε στο τηλεοπτικό δίκτυο του Σακραμέντο Fox40 και απλά παραδέχθηκε ότι «το κομμάτι με τη δολοφονία ήταν κάπως σκληρό». Αρνήθηκε ωστόσο πεισματικά, να αλλάξει άποψη. 
«Δεν λέω ότι θα το κάνω ή ότι θα έκανα κάτι τέτοιο, αλλά αν γινόταν δεν θα με ένοιαζε καθόλου» δήλωσε η αμετανόητη 22χρονη. Επέμεινε μάλιστα ότι η χρήση της λέξης «nigger» δεν σημαίνει ότι είναι ρατσίστρια.
Η Μυστική Υπηρεσία ερευνά ήδη το ζήτημα θεωρώντας το ως «απειλή προς τον Πρόεδρο» και ένας πράκτορας από το γραφείο της ομοσπονδιακής αστυνομίας στο Σακραμέντο, την πρωτεύουσα της Καλιφόρνια, έχει αναλάβει να εξετάσει τη δράση της Χελμς.

tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου