Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Αισιόδοξα μηνύματα από Στουρνάρα στη Βουλή


Στο άξονα της κατάδειξης της διαφοράς ανάμεσα στην υπεύθυνη πολιτική της κυβέρνησης η οποία αφήνει περιθώρια για αισιοδοξία και την επικίνδυνη ανευθυνότητα της αντιπολίτευσης κινήθηκε η κεντρική ομιλία του Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα επί του κρατικού προϋπολογισμού, παρουσία μάλιστα του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

«Από τη μία είμαστε εμείς, που αποκαλύπτουμε την αλήθεια και από την άλλη όσοι θέλουν να την κρύψουν. Από τη μία εμείς που με αίσθημα ευθύνης θέλουμε να κρατήσουμε τη χώρα όρθια κι από την άλλη όσοι είναι διατεθειμένοι να παίξουν στα ζάρια την τύχη της χώρας.Ακούμε συνεχώς μεγάλα λόγια αλλά όχι λύσεις. Όσα λέει η αντιπολίτευση ισοδυναμούν με άτακτη χρεοκοπία. Με φτώχεια και με πείνα» είπε ο κ. Στουρνάρας.
Ο Υπουργός Οικονομικών εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζοντας γελοίες τις πρωινές κραυγές του Στάθη Παναγούλη -«δεν τους φοβόμαστε» είπε χαρακτηριστικά- για ειδικά δικαστήρια και λυντσαρίσματα ενώ επεσήμανε ότι η συνέντευξη Τσίπρα στην Die Zeit και οι απειλές σε υποψήφιους επενδυτές του προκάλεσαν θλίψη και αποτροπιασμό. « Δεν είμαι από αυτούς που υιοθετούν σενάρια συνομωσίας. Δεν λέω ότι το κάνουν από σκοπιμότητα, Απλά συνεχίζουν την ίδια κακή νοοτροπία να γίνουν αρεστοί» είπε ο κ. Στουρνάρας.
Αναφερόμενος σε καθαρά οικονομικά στοιχεία ο κ. Στουρνάρας παρομοίασε με θαύμα την τεράστια μείωση του ελλείμματος μέσα σε ένα μόλις χρόνο ενώ έκανε εκτενή αναφορά στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων χαρακτηρίζοντάς τες τον μοχλό για την ανάπτυξη.
Ο κ. Στουρνάρας τόνισε ότι τις επόμενες ημέρες θα καταδειχθεί το μεγάλο ενδιαφέρον για συγκεκριμένες αποκρατικοποιήσεις αναφέροντας ονομαστικά ΕΛΤΑ, εταιρείες παροχής νικελίου, χρήσεις ραδιοσυχνοτήτων, λαχεία και τυχερά παιχνίδια ενώ υποστήριξε ότι το 2013 το ποσό από τις αποκρατικοποιήσεις που θα βάλει στα ταμεία του το κράτος θα φτάσει τα. 2,5 δις ευρώ
Για τα μεγάλα λιμάνια ο Υπουργός Οικονομικών είπε ότι η αξιοποίησή τους μπορεί να καταστήσει την Ελλάδα μια από τις βασικότερες πύλες της Ευρώπης προσθέτοντας ότι η αξιοποίηση μικρών λιμανιών θα δώσει ώθηση στον τουρισμό.

parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου