Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Στο σφυρί φωτογραφίες από χαμένη ταινία του Χίτσκοκ


Φωτογραφίες από την χαμένη βωβή ταινία του Αλφρεντ Χίτσκοκ «Ο Αετός του Βουνού» (The Mountain Eagle), θα δημοπρατηθούν στο Λος ’ντζελες τον ερχόμενο μήνα.
Ο οίκος δημοπρασιών Profile  s in History ανακοίνωσε ότι 59 φωτογραφίες είχαν τραβηχτεί για την προσωπική συλλογή του θρυλικού σκηνοθέτη.
Από αυτές, 35 φωτογραφίες προέρχονται από τη βωβή ταινία του 1929 «Ο κάτοικος της νήσου Μανξ» (The Manxman), ενώ 24 από την ταινία «Ο Αετός του Βουνού» του 1920, οι οποίες και αναμένεται να τραβήξουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.
Οι φωτογραφίες αναμένεται να φτάσουν τα 25.000 δολάρια, κατά τη δημοπρασία που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 15 και 16 Δεκεμβρίου.
Κανένα από τα αρνητικά δεν έχουν βρεθεί από την ταινία «Ο αετός του Βουνού», η οποία για το Βρετανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου αποτελεί μία από τις σημαντικότερες χαμένες ταινίες. Μόνο μερικές ακόμα φωτογραφίες έχουν ανακαλυφθεί από την ασπρόμαυρη ταινία, την οποία ο Χίτσκοκ είχε χαρακτηρίσει «απαίσια».
Στην υπόθεση του έργου, μια δασκάλα ενός μικρού χωριού συκοφαντείται από έναν ηλικιωμένο πλούσιο, ο οποίος την παρενοχλεί συστηματικά και εκείνη δεν ενδίδει. Αναγκάζεται τότε να καταφύγει σε ένα βουνό όπου γνωρίζει και παντρεύεται έναν ερημίτη.
Όμως, οι περιπέτειές της δεν σταματούν, αφού ο ηλικιωμένος κατηγορεί τον άντρα της για την εξαφάνιση του γιου του και έτσι συλλαμβάνεται. Η εμφάνιση του γιου αποκαθιστά την αλήθεια. Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Μπέρναρντ Γκέτζκε, Νίτα Νάλντι, Μάλκολμ Κην.
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου