Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

«Μάχη» με τα σκουπίδια στη Θεσσαλονίκη

Μέσα σε 24 ώρες μαζεύτηκαν 750 τόνοι απορρίμματα

Μάχη συνεχίζουν να δίνουν τα συνεργεία καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης για να συλλέξουν τους τόνους σκουπιδιών που έχουν συσσωρευτεί στους δρόμους όλο το προηγούμενο διάστημα.

Ο αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας, Θανάσης Παππάς, διαμηνύει, σύμφωνα με δημοσίευμα του «
Αγγελιοφόρου» ότι, εφόσον συνεχιστεί απρόσκοπτα η αποκομιδή με ιδιαίτερα εντατικούς ρυθμούς, τότε η πόλη θα έχει καθαρίσει μέχρι την Παρασκευή.


«Από το πρωί της Δευτέρας μέχρι το πρωί της Τρίτης, μαζέψαμε περίπου 750 τόνους σκουπιδιών, παρά το γεγονός ότι είχαμε προβλήματα, όπως η βλάβη που παρουσιάστηκε σε ένα τράκτορα. Αν όλα συνεχιστούν με αυτούς τους ρυθμούς, την Παρασκευή η πόλη θα έχει καθαρίσει», τονίζει.


Την ίδια ώρα, παραμένει η «απειλή» μερίδας εργαζομένων στο δήμο, οι οποίοι δεν έκρυψαν τη διάθεσή τους να προχωρήσουν σε επανακατάληψη του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων του δήμου. Οι εργαζόμενοι απειλούν ότι θα μπλοκάρουν και πάλι τη λειτουργία των υπηρεσιών, εάν ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης δε δεσμευτεί δημόσια ότι δε θα υπογράψει καμία διαπιστωτική πράξη η οποία μπορεί να οδηγήσει σε διαθεσιμότητα ή απόλυση δημοτικού υπαλλήλου.


Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης δηλώνει ότι θα κάνει τα πάντα για να εφαρμοστεί ο νόμος, αφού, όπως τονίζει, πρέπει να προχωρήσει η διαθεσιμότητα των 2.000 υπαλλήλων, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα, δηλαδή να επανέλθει η τρόικα και να ζητήσει απολύσεις.


Ωστόσο, το έργο της αποστολής των στοιχείων δυσχεραίνεται από τις καταλήψεις που πραγματοποιούνται από εργαζομένους στους δήμους και στα γραφεία προσωπικού. Υπενθυμίζεται ότι η ΠΟΕ ΟΤΑ έδωσε το «πράσινο φως» για να αποσταλούν στο υπουργείο μόνο τα στοιχεία των επίορκων υπαλλήλων κι αυτό με την υποσημείωση ότι η διαδικασία αυτή πρέπει να γίνει υπό την αυστηρή επιτήρηση του εκάστοτε συλλόγου εργαζομένων και όχι διαμέσου των γραφείων προσωπικού, τα οποία συνεχίζουν να τελούν υπό κατάληψη. 
newbeast 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου