«Έχουμε ένα νέο πλαίσιο, μια αφετηρία που πρέπει να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο», δήλωσε αμέσως μετά τη σύσκεψη ο Ευάγγελος Βενιζέλος. «Η ανάσχεση της ύφεσης και οι ρυθμοί ανάπτυξης  μπορούν  να πείσουν ότι υπάρχει προοπτική», εκτίμησε. Έθεσε ως άμεσους στόχους την ολοκλήρωση της επαναγοράς ομολόγων, την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών «και όχι των τραπεζίτων» και τη ρευστότητα στην αγορά. «Πρέπει να αξιοποιήσουμε αυτή τη στιγμή και να στραφεί η χώρα στην έξοδο από την κρίση», πρόσθεσε.

«Επιβεβαιώνεται η επιλογή της Δημοκρατικής Αριστεράς να στηρίξει την κυβέρνηση», δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης, αιτιολογώντας τη θέση αυτή λέγοντας ότι είναι πλέον βέβαιη η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, αποφεύχθηκε η πολιτική αστάθεια και μπορεί να αρχίσει η διαδικασία για την έξοδο από τα αδιέξοδα. Χαρακτήρισε «εξαιρετικά θετική εξέλιξη» τις αποφάσεις του Eurogroup, προσθέτοντας ότι πρέπει να βρεθεί τώρα η αναπτυξιακή προέκτασή τους.
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ανέφερε ότι «δεν υπήρξε απολύτως καμία συζήτηση για ανασχηματισμό». Το ίδιο δήλωσε λίγο αργότερα και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος ωστόσο πρόσθεσε «αυτά θα τα δούμε» για το ενδεχόμενο μελλοντικών αλλαγών προσώπων.
Οι πολιτικοί αρχηγοί χάραξαν τη, μετά Eurogroup, πορεία δίνοντας έμφαση στα μέτρα για ανάπτυξη, ενώ ο πρωθυπουργός επικεντρώθηκε στην αναζήτηση επενδύσεων.
Παρών στη συνάντηση ήταν και ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος αφού ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς αποχώρησε τονίζοντας πως: «τις επόμενες ημέρες ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) θα βγάλει ανακοίνωση για το πώς θα γίνει η επαναγορά χρέους», ενώ σε ερώτηση δημοσιογράφου για το πόσο εύκολο είναι να πραγματοποιηθεί (η επαναγορά χρέους) είπε ότι είναι αισιόδοξος: «Τίποτα δεν είναι εύκολο, αλλά προσπαθούμε».
Ακολουθεί το υπουργικό συμβούλιο, όπου ο πρωθυπουργός αναμένεται να δώσει το σύνθημα «και τώρα τρέχουμε».
Ο κ. Σαμαράς θα ζητήσει από τους υπουργούς του την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και και την εντατικοποίηση των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων.
matrix24