Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Δεν θέτει θέμα ηγεσίας ο Σκανδαλίδης


Δεν θέτει θέμα ηγεσίας ... ακόμη ο Σκανδαλίδης
Για την επόμενη μέρα του ΠΑΣΟΚ ενόψει συνεδρίου μίλησε ο Κώστας Σκανδαλίδης στο πρωινό του Mega.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής που… ξαναγράφτηκε στο ΠΑΣΟΚ, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να τεθεί θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ αλλά όχι στο άμεσο μέλλον: «Θα ήταν τραγικό να μπούμε σε ονοματολογία. Ας μην ξεχνάμε ότι έχει μόλις 8 μήνες στην ηγεσία του κόμματος ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Πρέπει να προηγηθεί η πολιτική: Να αποφασίσουμε τη φυσιογνωμία, τη στρατηγική μας, τις πολιτικές μας, τις σχέσεις μας, την επιστροφή σε ένα συλλογικό ΠΑΣΟΚ που δεν υπάρχει, τα όργανα και μετά στη βάση αυτών των απόψεων να αναζητήσουμε τα πρόσωπα στα όργανα».

Ερωτώμενος για το αν φέρει ευθύνες ο Βενιζέλος για τη συρρίκνωση του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Σκανδαλίδης απάντησε διπλωματικά: «Ευθύνες έχουν όλοι και τις μεγαλύτερες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Δε μπορεί, όμως, να χρεώσει κανείς τη συρρίκνωση της παράταξης από το 44% στο 10% και 12% στο κ. Βενιζέλο, ο οποίος το παρέλαβε λίγες εβδομάδες πριν τις εκλογές. Το εκλογικό αποτέλεσμα, ωστόσο, και η μετέπειτα πορεία μπορεί να κριθεί. Μετά υπάρχει μια ευθύνη. Να τη συζητήσουμε».

Σχολιάζοντας, τέλος, την κίνηση Λοβέρδου, ο ανεξάρτητος βουλευτής σημείωσε: «Εγώ πιστεύω ότι ζούμε πάλι μια φάση στο ΠΑΣΟΚ προσωποποίησης των αντιπαραθέσεων κι αυτό είναι άσχημο. Εγώ θέλω ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ την πρωτοβουλία που παίρνει λεκτικά, να την εννοεί στην πράξη. Δηλαδή, να πει: Ελάτε όλοι, κινήσεις, τάσεις, ρεύματα, διαδικασίες, πρόσωπα, διαγραμμένοι, μη διαγραμμένοι σε ένα ανοικτό συνέδριο να συζητήσουμε. Σας θυμίζω ότι το συνέδριο το 1996 έφερε νίκη στις εκλογές όταν το ΠΑΣΟΚ ήταν 11 μονάδες πίσω. Γιατί; Γιατί έδειξε μια διαδικασία, ένα κόμμα που είχε εσωτερικά τη δύναμη της ανασυγκρότησης».

star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου