Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Ο Βενιζέλος σε ρόλο ... Σέρλοκ Χόλμς!


Ο Βενιζέλος σε ρόλο ... Σέρλοκ Χόλμς!
Η πολιτική κίνηση του Ανδρέα Λοβέρδου έχει ανησυχήσει τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος διερευνά τις πιθανότητες αυτομόλησης βουλευτών του στο ΡΙΚΣΣΥ. Ετσι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ως επιθεωρητής ανέθεσε ρόλους... ντετέκτιβ σε δύο έμπιστους βουλευτές του, οι οποίοι μέσα σε ελάχιστο χρόνο έψαξαν, ρώτησαν και ενημέρωσαν τον Ευάγγελο Βενιζέλο για πιθανές διαρροές.

Η Ιπποκράτους επιδιώκει να περιορίσει τις τυχόν απώλειες προς την κίνηση Λοβέρδου για δύο λόγους: πρώτον, για να μη δημιουργηθεί πρόβλημα στην ήδη ισχνή κυβερνητική πλειοψηφία και, δεύτερον, για να μην υποστεί νέα συρρίκνωση το ΠΑΣΟΚ, που μετρά πλέον είκοσι πέντε βουλευτές.

Με εντολή του Ευάγγελου Βενιζέλου λοιπόν ο γραμματέας της Κ.Ο. Γιάννης Μανιάτης και ο βουλευτής Κυκλάδων Τάκης Ρήγας -σε ρόλο... ντετέκτιβ, όπως είπαν κάποιοι συνάδελφοί τους- πραγματοποίησαν σύντομη έρευνα μεταξύ των συναδέλφων τους βουλευτών. Αντικείμενο της έρευνας, το αν κάποιος από τους είκοσι τρεις προτίθεται να ακολουθήσει τον επικεφαλής της ΡΙΚΣΣΥ (Ριζοσπαστική Κίνηση Σοσιαλδημοκρατικής Συμμαχίας). Η έρευνα ολοκληρώθηκε σε λίγες ώρες και οι δύο ανακοίνωσαν τα συμπεράσματα στον... επιθεωρητή.

Τα συμπεράσματα που ανακοίνωσαν στον Ευάγγελο Βενιζέλο δεν ήταν ανησυχητικά, καθώς μόνος «ύποπτος» για αποχώρηση και συμπόρευση με τον Ανδρέα Λοβέρδο φέρεται ο στενός του πολιτικός φίλος Χρήστος Αηδόνης. Σύμφωνα πάντως και με άλλες πηγές, δεν αποκλείεται στην πορεία να ακολουθήσει ακόμη ένας βουλευτής από την επαρχία, ενώ δύσκολα θα συμμετάσχει στη ΡΙΚΣΣΥ κάποιος από τους μέχρι τώρα διαγραφέντες του ΠΑΣΟΚ. Αντίθετα, ακούγονται τα ονόματα υποψήφιων βουλευτών, όπως ο Μιχάλης Τιμοσίδης και η Αθηνά Δρέττα. Αποστασιοποιημένοι από το εγχείρημα του πρώην υπουργού είναι και ο Γιώργος Φλωρίδης, όπως και οι άλλες κινήσεις της κεντροαριστεράς.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μπροστά στις νέες εξελίξεις θα απαντήσει με πολιτικές πρωτοβουλίες αλλά και με την επίσπευση των διαδικασιών του συνεδρίου, όπως η ανακοίνωση της Γραμματείας της ΚΟΕΣ. «Είμαστε σε ανοιχτή γραμμή με την Αννα Διαμαντοπούλου και τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη» δήλωσε ο επικεφαλής της πολιτικής κίνησης ΡΙΚΣΣΥ Ανδρέας Λοβέρδος σε συνέντευξή του σε ραδιοσταθμό. «Είναι ζητούμενο αν θα υπάρξουν συγκλίσεις» ανέφερε -μεταξύ άλλων- στη συνέντευξή του ο ανεξάρτητος βουλευτής ανοίγοντας παράθυρο συνεργασίας με τη ΔΗΜΑΡ. Ωστόσο απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου