Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Κατσέλη: Δεν ξέρω αν θα κατέβω με τον ΣΥΡΙΖΑ


Κατσέλη: Δεν ξέρω αν θα κατέβω με τον ΣΥΡΙΖΑ
Η Λούκα Κατσέλη, πρόεδρος του κόμματος Κοινωνική Συμφωνία, σε συνέντευξή της στο NewsVoice.gr, μίλησε για τα επαναλαμβανόμενα λάθη από την εκάστοτε κυβέρνηση, τις ευθύνες που πρέπει να αποδοθούν, το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, θέτοντας παράλληλα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν και να προβληματίσουν το κοινωνικό σύνολο.

Αρχικά, αναφέρθηκε στη δύναμη των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και συγκεκριμένα για το γεγονός ότι οι νέες γενιές, στρέφονται στο Διαδίκτυο για την πληροφόρηση τους και δε διαβάζουν εφημερίδες, αγνοώντας μάλιστα την ταυτότητα του εκάστοτε μέσου και των εργοδοτών τους. Απαντώντας μάλιστα, στην ερώτηση που θέτει η ίδια, όπως είπε, στους φοιτητές της, για την αγορά μέσων ενημέρωσης από επιχειρηματίες οι οποίοι διατηρούν επί παραδείγματι και μια ποδοσφαιρική ομάδα, δήλωσε ότι «πρόκειται για τακτική άσκησης πίεσης προς την κυβέρνηση».

Επίσης, μίλησε για ένα «κλειστό κύκλωμα εξουσίας», όπως εκείνη το ονομάζει, που συντηρείται χρόνια και αποτελείται από «εκπροσώπους τραπεζοκρατίας, ολιγάρχες του χρήματος, πολιτικά και συνδικαλιστικά στελέχη και άτομα της δικαιοσύνης», το οποίο ήταν ένας εκ των λόγων που κατέβηκε το 2009, χωρίς ωστόσο να καταφέρει «να το σπάσει», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε.

Η κα Κατσέλη, αναφέρθηκε εν συνεχεία, στα συμφέροντα που κρύβονται πίσω από τις εκάστοτε αποφάσεις των πολιτικών προσώπων, αλλά και τις ευθύνες που πρέπει να αναζητηθούν για τα λάθη του παρελθόντος. Στο σημείο αυτό, τόνισε ότι «υπάρχουν τεράστιες πολιτικές ευθύνες για τη λίστα Λαγκάρντ», η οποία σαφώς και «συγκαλύφθηκε». Επίσης, τόνισε ότι θα έκανε «ό,τι έκαναν και στις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες, όπως Ισπανία, Γαλλία, Γερμανία», αν εκείνη είχε στα χέρια της τη συγκεκριμένη λίστα, «ελέγχοντας τους εμπλεκόμενους, καλώντας τους να απολογηθούν και επιβάλλοντας τα ανάλογα πρόστιμα, αν χρειαζόταν».

Πολύ σημαντικό είναι το παράδειγμα που έθεσε, όσον αφορά, τις αποφάσεις που λαμβάνονται σε ορισμένα θέματα, όπως είναι η προκήρυξη για τα υπόγεια καλώδια της ΔΕΗ, έργο το οποίο «αντί να δοθεί σε μια ελληνική επιχείρηση η οποία θα έχει όλα τα εχέγγυα να φέρει εις πέρας το έργο και θα πρόσφερε θέσεις εργασίας σε Έλληνες, δόθηκε στη Siemens, με υψηλότερο οικονομικό κόστος», υπογράμμισε η κα Κατσέλη αναρωτώμενη με βάση τη γενικότερη κατάσταση στη χώρα «γιατί να επαναλαμβάνουμε τα ίδια λάθη;».

Όταν ο δημοσιογράφος του Newsvoice, έθεσε το θέμα της εντιμότητας και της ειλικρίνειας από πλευράς πολιτικών προσώπων, προτάσσοντας την αναμενόμενη -για πολλούς- εισχώρησή της στο ΣΥΡΙΖΑ, η κα Κατσέλη, απάντησε ότι «δεν είναι καθόλου σίγουρο» ότι θα κατέβει με το ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές παρότι «είμαστε σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας», όπως είπε, ενώ τόνισε ότι «δεν έχει συζητηθεί όπως ο κόσμος περίμενε από τις προηγούμενες εκλογές». «Υπάρχει το ενδεχόμενο», πρόσθεσε, «να κατέβουμε αυτόνομα», κάτι το οποίο θα εξαρτηθεί «από τις εξελίξεις και το πώς θα διαμορφωθεί το πολιτικό σκηνικό».

Αναφερόμενη στον ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε ότι «ήδη έγινε ένα μεγάλο βήμα με τη μετεξέλιξη του κόμματος», το οποίο τώρα «βρίσκεται μπροστά από δύο σημαντικές προκλήσεις». Αφενός, σημειώνει η κα Κατσέλη, «να εξειδικεύσει και να διευρύνει τον προγραμματικό του λόγο», αφετέρου, «να προτάξει μια σειρά από αξιόμαχα πολιτικά στελέχη χωρίς καμπούρα».

Όσον αφορά τη Χρυσή Αυγή τέλος, τη χαρακτήρισε «επικίνδυνο φαινόμενο», το οποίο «αποκτά δυναμική προσφέροντα υπηρεσίες στις φτωχογειτονιές, έναντι ανταλλάγματος», δημιουργώντας ένα «περίεργο πελατειακό κράτος», καταλήγει η κα Κατσέλη.

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου