Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Είναι υγιεινή η υπέρυθρη θέρμανση;


Είναι γνωστό ότι τα κλιματιστικά πέραν της ξηρότητας που προκαλούν στο περιβάλλον, μπορούν να προκαλέσουν αρκετά προβλήματα υγείας. Τι συμβαίνει όμως με την υπέρυθρη θέρμανση; 

Η πραγματική υπέρυθρη θέρμανση (γιατί υπάρχουν στην αγορά πολλά προϊόντα που "βαφτίζονται" ως συστήματα υπέρυθρης θέρμανσης χωρίς να έχουν καμιά σχέση) πληροί μια σειρά από Ευρωπαϊκές προδιαγραφές και αυστηρά πρότυπα, τα οποία σε συνδυασμό με την υπερσύγχρονη τεχνολογία καθιστούν την υπέρυθρη θέρμανση ασφαλέστατη σε θέματα υγείας, προσφέροντας μια σειρά πλεονεκτημάτων:

  • Καθαρή ατμόσφαιρα μέσα στο σπίτι, χώρις σκόνη, μικρόβια, ρύπους και μικροοργανισμούς
  • Ιδανικό για όσους πάσχουν από αλεργίες, άσθμα, εποχικές ρυνίτιδες & αναπνεύστικα προβλήματα
  • Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα
  • Καταπραύνει πόνους του μυοσκελετικού συστήματος (όπως πόνους μέσης , αρθριτικά κτλ)
  • Χαρίζει αίσθημα ευεξίας
  • Βελτιώνει το κυκλοφορικό και ρυθμίζει το μεταβολισμό 
  • Ρυθμίζει την σχετική υγρασία του χώρου, για αποφυγή ξηρού ή πολύ υγρού περιβάλλοντος

Και πως μπορεί ο καταναλωτής να ξεχωρίσει και να επιλέξει την πραγματική υπέρυθρη θέρμανση χωρίς να πέσει θύμα εξαπάτησης;

Οι καταναλωτές πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και επιφυλακτικοί κατά την επιλογή του συστήματος της υπέρυθρης θέρμανσης. Τα σημεία που πρέπει να εστιάσουν απαραιτήτως, προκειμένου να μην εξαπατηθούν είναι 2:


1. Nα ζητούν την επίσημη θερμογραφική μέτρηση του κατασκευαστή, όπου ένα αποδοτικό σώμα πρέπει απαραιτήτως να 'χτυπάει' τον απέναντι τοίχο ή δάπεδο από μια μέση απόσταση 3 μέτρων.

2. Nα βεβαιώνονται εγγράφως από επίσημα έντυπα του κατασκευαστή, ότι τα θερμαντικά πάνελ που σκοπεύουν να αγοράσουν, διαθέτουν στον πυρήνα τους φύλλο-στοιχείο θέρμανσης σιλικόνης με τις εξαιρετικές του θερμικές ιδιότητες και διάρκεια ζωής του θερμαντικού στοιχείου σιλικόνης τα 30 έτη.


vivanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου