Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες στο μικροσκόπιο Σαμαρά


Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες στο μικροσκόπιο Σαμαρά
Η χθεσινή εντολή του πρωθυπουργού προς τους συνεργάτες του, μόλις ενημερώθηκε ενδελεχώς -επιστρέφοντας από το παγωμένο Oσλο- για τα όσα τεκταίνονται στο κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων τα τελευταία εικοσιτετράωρα, ήταν σαφής: «Θέλω να μην παρέμβει κανένας από εσάς δημοσίως γι’ αυτό το θέμα. Να παρακολουθείτε στενά τις εξελίξεις, αλλά μην πυροδοτήσετε ακόμη μεγαλύτερη ένταση». Κάθε άλλο παρά αδιάφορος είναι ο Αντώνης Σαμαράς απέναντι στα όσα συμβαίνουν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Πάνου Καμμένου.

Το Μέγαρο Μαξίμου θεωρεί ότι είναι θέμα χρόνου η επιστροφή στη Νέα Δημοκρατία στελεχών που αποχωρούν αυτό το διάστημα με τον έναν ή τον άλλο τρόπο από τους Ανεξάρτητους Ελληνες. Εξάλλου, αρκετά πιθανό είναι να χτυπήσουν την πόρτα της λεωφόρου Συγγρού ακόμη και πρόσωπα που δεν ανήκαν ποτέ στις τάξεις της. Ενα πρώτο βήμα δείχνει να έχει κάνει ο πρώην βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Δημήτρης Σταμάτης που μίλησε θετικά για τη «μεγάλη Κεντροδεξιά» και τις «αρχές του κοινωνικού φιλελευθερισμού», τις οποίες πρεσβεύει και ο πρωθυπουργός.

Την ίδια ώρα ο γενικός γραμματέας των ΑΝ.ΕΛ. Μιχάλης Γιαννάκης ανακοίνωνε την αποχώρησή του. Σε επιστολή του προς τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι «στο κόμμα, δυστυχώς, επικράτησε η παρορμητικότητα και η προχειρότητα». Καταλήγει τονίζοντας με νόημα ότι «θα είμαι δίπλα σε όλους αυτούς με τους οποίους με συνδέουν κοινοί αγώνες από το παρελθόν και οι αγωνίες για το μέλλον του τόπου».

Από την πλευρά του πάντως ο Χρήστος Ζώης, μέχρι πρότινος εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝ.ΕΛ., ξεκαθάρισε ότι δεν επιθυμεί να γυρίσει στη Νέα Δημοκρατία, καθώς «με είχαν διαγράψει για τις απόψεις μου, τις οποίες δεν έχω αλλάξει. Αλλοι έχουν μετακινηθεί…». Παράλληλα εξαπέλυσε επίθεση κατά του Πάνου Καμμένου, λέγοντας πως «με το χάος εγώ δεν μπορώ να συνομιλήσω».

Η σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη για την περαιτέρω τύχη της. Ο γραμματέας του κόμματος Κώστας Μαρκόπουλος έχει αντικατασταθεί από τον Παναγιώτη Μελά, ύστερα από την ευθεία ρήξη της Δευτέρας και δεν αποκλείεται σήμερα να υπάρξουν ακόμη και διαγραφές στελεχών.

«Κάποιοι επιθυμούσαν να αλλάξουν τη φυσιογνωμία του Κινήματος και να το μετατρέψουν σε κεντροδεξιό κόμμα» δήλωσε χθες με νόημα ο κ. Καμμένος. Ερωτηθείς δε εάν όλο αυτό το σκηνικό ήταν στημένο, απάντησε ότι «αυτό θα το δείξουν οι επόμενες ώρες».

espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου