Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Προβόπουλος: πιο σύντομα η ανάκαμψη


Προβόπουλος: πιο σύντομα η ανάκαμψη
Βάσιμες προσδοκίες ότι η ελληνική οικονομία θα μπορούσε να ανακάμψει ίσως και συντομότερα απ’ ό,τι προβλέπεται εξέφρασε χθες ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γ. Προβόπουλος μιλώντας στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής επί της Ενδιάμεσης Eκθεσης της Τραπέζης της Ελλάδος για τη Νομισματική Πολιτική 2012.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πρέπει να αρθεί η αβεβαιότητα για τη θέση της Ελλάδος στη ζώνη του ευρώ, να ολοκληρωθεί ένα εθνικό σχέδιο για τη μετάβαση σε ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο, να υπάρξει άμεση βελτίωση της αποτελεσματικότητας της δημόσιας διοίκησης και απλοποίηση του νομοθετικού και κανονιστικού πλαισίου, να υπάρξει επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων, αλλά και ένα σταθερό φορολογικό καθεστώς, που θα οδηγεί σε μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης.

Στο μεταξύ, συνολικές προσφορές ύψους 31,9 δισ. ευρώ έλαβε, στο πλαίσιο της διαδικασίας επαναγοράς χρέους, ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής προσφορών στελέχη του οικονομικού επιτελείου τόνισαν ότι η επαναγορά κρίθηκε τεχνικά ως επιτυχής. Βάσει των μέχρι σήμερα στοιχείων, διαγράφεται χρέος 21,1 - 21,2 δισ. ευρώ, όσο προέβλεπε ο αρχικός στόχος της κυβέρνησης.

espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου