Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Μείωση δημοτικών τελών στο δήμο Νεάπολης- Συκεών


Κεντρική Μακεδονία Μείωση δημοτικών τελών στο δήμο Νεάπολης- Συκεών
Στη μείωση κατά 10% των Δημοτικών Τελών Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού για το έτος 2013 προχώρησε η δημοτική αρχή Νεάπολης-Συκεών, καταργώντας ταυτόχρονα και το ειδικό τέλος που ίσχυε από προηγούμενα έτη στη Δ.Ε. Νεάπολης.  Στόχος των μειώσεων αυτών είναι για να ανακουφιστούν στο μέτρο του δυνατού η   οικογένειες και οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες που πλήττονται ιδιαίτερα από τη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση.

«H περίοδος που διανύουμε είναι η δυσκολότερη των 30 τελευταίων χρόνων και οφείλαμε να βρεθούμε στο πλευρό των συνδημοτών μας που δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση, αν και οι συνθήκες δεν είναι και οι καλύτερες για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Παρά του ότι δεν υποσχεθήκαμε μείωση των Δημοτικών Τελών, επιχειρούμε ένα μεγάλο άλμα πηγαίνοντας εκεί που δεν πήγε άλλος δήμος, αναλαμβάνοντας ένα μεγάλο ρίσκο κι έναν κίνδυνο τον οποίο είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία», τόνισε κατά την εισήγησή του ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, παρουσιάζοντας αναλυτικά το πρόγραμμα στο οποίο θα στηριχθεί η όλη προσπάθεια.

Οι μειώσεις αφορούν το σύνολο του δήμου με το συντελεστή να διαμορφώνεται πλέον για τις κατοικίες σε 1,45 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο (από 1,60) και για τα καταστήματα σε 3,45 ευρώ/τ.μ. (από 3,80). Επίσης, όπως κάθε χρόνο ειδική μέριμνα επιδεικνύεται στα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Ειδικότερα, για τους πολύτεκνους και τα άτομα με αναπηρία με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω, και με εισόδημα κάτω από 35.000 ευρώ, αποφασίστηκε μείωση κατά 50%.

Αντιθέτως, το διπλάσιο τέλος των καταστημάτων ισχύει για τα μεγάλα καταστήματα (σούπερ μάρκετ κ.λπ.) και τα υποκαταστήματα τραπεζών που στεγάζονται σε χώρους άνω των 300 τ.μ., με το συντελεστή να βρίσκεται στα 6,90 ευρώ/τ.μ. Τέλος, σταθερά διατηρούνται τα τέλη κοινοχρήστου, διαφήμισης και δημοτικού φόρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου