Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Σύσκεψη συγκυβέρνησης σήμερα στο Μαξίμου με φόντο τη τρομοκρατία


Σύσκεψη συγκυβέρνησης σήμερα στο Μαξίμου με φόντο τη τρομοκρατία
Ξεκάθαρο μήνυμα απέναντι στα συνεχιζόμενα κρούσματα βίας αναμένεται να στείλουν αμέσως μετά την σύσκεψη οι κυβερνητικοί εταίροι.

Στο Μαξίμου υποστηρίζουν πως και σε αυτή την περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε και πάλι με δύο γραμμές. Την ώρα που ο Αλ. Τσίπρας συνομιλούσε με τον Πρωθυπουργό και καταδίκαζε την επίθεση εναντίον των γραφείων της ΝΔ, οι Μ. Γλέζος και Δ. Βίτσας έκαναν λόγο για παρακρατικούς που είναι φίλια προσκείμενοι στη ΝΔ.


Κυβερνητικά στελέχη τονίζουν πως «με την ρητορική του και με τις ανακοινώσεις του ο ΣΥΡΙΖΑ πολλές φορές αφήνει να εννοηθεί πως δικαιολογεί τέτοιου είδους επιθέσεις». Μάλιστα υποστηρίζουν πως όλα άρχισαν μετά τις επεμβάσεις της ΕΛ.ΑΣ στις βίλες «Αμαλία» και «Μ. Κάλας» και θυμίζουν τις δηλώσεις που είχαν κάνει βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Μ.Γλέζος: Έγινε παρανόηση

Οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί στην απογευματινή σύσκεψη θέλουν να δείξουν την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης η οποία προχωρά κανονικά στον προγραμματισμό του έργου της.

Γι αυτό τον λόγο εκτός από τις πρόσφατες επιθέσεις με αποκορύφωμα τους πυροβολισμούς στα γραφεία της ΝΔ, αναμένεται να συζητηθούν και άλλα θέματα όπως η ΑΟΖ αλλά και η ενίσχυση των ευπαθών ομάδων ένα θέμα το οποίο θα θέσει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο δεν αποκλείεται να τεθεί στο τραπέζι και η στρατηγική που θα ακολουθηθεί στην συνεδρίαση της Πέμπτης για την σύσταση προκαταρτικής επιτροπής για την λίστα Λαγκάρντ.

Από την πρώτη στιγμή που πληροφορήθηκε ο Πρωθυπουργός την επίθεση με καλάσνικοφ στα γραφεία του κόμματός του, πήγε στο Μαξίμου συζήτησε με τους συνεργάτες του όλες τις εξελίξεις και ακολούθως συνέχισε κανονικά το πρόγραμμα του όπως είχε αρχικά σχεδιαστεί.

Συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του ΑΚΕΛ ενώ είχε σύσκεψη με τους υπουργούς Οικονομίας και Ανάπτυξης και τον ΣΕΒ με στόχο τις επενδύσεις.

Ο Αντώνης Σαμαράς θέλησε με αυτό τον τρόπο να δείξει πως δεν πρόκειται να κάνει πίσω. «Δεν μας τρομάζουν και ούτε θα μας βγάλουν εκτός στόχων. Τέτοιες ενέργειες μας ενδυναμώνουν, ούτε μας τρομάζουν, ούτε μας λυγίζουν» σημείωναν χαρακτηριστικά συνομιλητές του Πρωθυπουργού.



Νέο μήνυμα Σαμαρά

Ο Πρωθυπουργός την Τετάρτη το απόγευμα κατά την κοπή της πίτας της ΝΔ που θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του κόμματος αναμένεται να στείλει νέο μήνυμα απέναντι στην βία. Υψηλόβαθμα στελέχη της ΝΔ τόνιζαν πως οι τελευταίες επιθέσεις συσπειρώσαν την βάση του κόμματος.

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου