Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Οι ελληνικές τράπεζες επιστρέφουν στα δάνεια της ΕΚΤ

Οι ελληνικές τράπεζες επέστρεψαν μαζικά στις εβδομαδιαίες πράξεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την Τρίτη καθώς η δρομολογούμενη ανακεφαλαιοποίηση τους επέτρεψε στην κεντρική τράπεζα να τις δεχτεί και πάλι για συναλλαγές, μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

«Το αυξημένο ποσό στη σημερινή πράξη κύριας
αναχρηματοδότησης συνδέεται με το γεγονός ότι ορισμένες μεγάλες ελληνικές τράπεζες επανέκτησαν πρόσβαση στις τακτικές πράξεις νομισματικής πολιτικής σήμερα μετά την επιτυχημένη ανακεφαλαιοποίηση τους», δήλωσε εκπρόσωπος της ΕΚΤ στο Dow Jones Newswires.

Η ζήτηση για τα κεφάλαια από την πράξη κύριας αναχρηματοδότησης (MRO) της ΕΚΤ εκτοξεύτηκε στα 131,24 δισ. ευρώ σκαρφαλώνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τον περασμένο Αύγουστο. Ήταν σχεδόν το διπλάσιο μέγεθος από τα 77,72 δισ. δολ. στην πράξη της προηγούμενης εβδομάδας, αναφέρει το πρακτορείο.

Η επανάκτηση της πρόσβασης στις συμβατικές πιστωτικές γραμμές της ΕΚΤ αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για τις ελληνικές τράπεζες καθώς μειώνει την εξάρτηση τους από τον έκτακτο δανεισμό του Ευρωσυστήματος (ELA), σχολιάζει το Dow Jones.

Πηγή: Dow Jones Newswires

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου