Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ




Το βασικό θέμα που μας απασχόλησε είναι η αντίδραση της κοινωνίας, που πρέπει να είναι ομόθυμη και απόλυτη, απέναντι στα φαινόμενα βίας. Κάθε μορφής βίας. Η τρομοκρατική βία είναι η πρώτη μορφή, αλλά έχουμε και τη ρατσιστική ξενοφοβική βία, έχουμε το φλερτ με τη βία. Την αμήχανη φιλική αντιμετώπιση, το
φλερτ.
Αυτό λοιπόν είναι κάτι που πρέπει να το ξεπεράσουμε, γι΄ αυτό πέρα από την απόλυτη ταύτιση των τριών κομμάτων της κυβερνητικής πλειοψηφίας απευθύνουμε μία ανοιχτή πρόσκληση συνεννόησης σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις που πιστεύουν στη Δημοκρατία και το κράτος δικαίου. Είναι οι πολιτικές δυνάμεις του συνταγματικού τόξου.
Το δεύτερο μεγάλο θέμα ήταν βεβαίως η πορεία της οικονομίας. Τα δημοσιονομικά, χρηματοπιστωτικά θέματα, αλλά κυρίως τα θέματα της πραγματικής οικονομίας, αυτά που αντιμετωπίζει η αγορά και η οικογένεια. Όλα είναι πάνω στο τραπέζι κάθε φορά, γιατί αυτό που απασχολεί είναι η αγωνία του Έλληνα πολίτη, της κάθε οικογένειας.
Κάναμε σημαντικά βήματα σήμερα για όλα τα θέματα, παρουσία και του Υπουργού Οικονομικών σε μία φάση και θα συνεχίσουμε την επόμενη εβδομάδα, γιατί το κρίσιμο ζήτημα τώρα είναι η στροφή. Η στροφή σημαίνει ανάσχεση της ύφεσης, ανάσχεση της ανεργίας, ασφάλεια, εμπιστοσύνη, για να μπορέσει να κινηθεί ο τροχός της οικονομίας.
Και βέβαια, αυτά τα θέματα συνδέονται άμεσα με την εθνική ισχύ, με την εθνική στρατηγική, μιλήσαμε και για τα θέματα αυτά και θα συνεχίσουμε την επόμενη εβδομάδα.
Δημοσιογράφος: Συζητήσατε για το θέμα της λίστας Λαγκάρντ; Συζητήσατε δηλαδή για το αν θα γίνει κάτι;
Ευ. Βενιζέλος: Όχι, αυτά είναι θέματα της Βουλής.
Δημοσιογράφος: Πόσες κάλπες θα στηθούν δεν έχετε μια εικόνα;
Ευ. Βενιζέλος: Αυτά είναι θέματα της Βουλής.
Δημοσιογράφος: Το υπόμνημα Διώτη δημιουργεί νέα δεδομένα στην υπόθεση;
Ευ. Βενιζέλος: Μα έχω μιλήσει γι΄ αυτά. Έχω πει πολλές φορές ότι εδώ υπήρξε μία ωμή πολιτική σκευωρία, η οποία είχε και ορισμένους συνεργάτες, αλλά κάποιοι στο πολιτικό σκηνικό μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων έχουν την ευθύνη για τη σκευωρία αυτή. Και την Πέμπτη θα πούμε πάρα πολλά στη Βουλή. Αλλά νομίζω ότι τα γεγονότα έχουν μιλήσει, γιατί η αλήθεια έχει μια δυναμική που εκδικείται. Όπως έχουμε πει ο Θεός αγαπάει τον κλέφτη, αλλά τελικώς αγαπάει πιο πολύ τον νοικοκύρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου