Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Μάρτυρας στην επίθεση στη ΝΔ: Είχαν και εκτοξευτή ρουκέτας


Μάρτυρας στην επίθεση στη ΝΔ: Είχαν και εκτοξευτή ρουκέτας
Αυτόπτης μάρτυρας της επιθεσης στα γραφεια της ΝΔ αναφέρει ότι τα δύο άτομα εκτός από καλάσνικοφ, είχαν μαζί τους και εκτοξευτή ρουκέτας, τον οποίο όμως δεν πρόλαβαν να χρησιμοποιήσουν.


Αν αυτό αποδειχθεί, τότε μιλάμε για την επιστροφή της «βαριάς» τρομοκρατίας στην Ελλάδας. Ο μάρτυρας, σύμφωνα με την εφημερίδα, είναι αναλυτικός σε σχέση με την πορεία των δραστών από το αυτοκίνητο που πάρκαραν στην οδό Λάμπρου Κατσώνη με κατεύθυνση προς την Αμφιθέας, προς το σημείο από το οποίο πυροβόλησαν.



Οπως κατέθεσε ο ένας κρατούσε καλάσνικοφ, ενώ ο άλλος κρατούσε ένα βαρύτερο όπλο. Κινήθηκαν βιαστικά και γρήγορα, πυροβολώντας με το καλάσνικοφ, και φάνηκε να προχωρούν προς την πλευρά του παράδρομου, από όπου θα είχαν καλύτερη οπτική του στόχου τους. Ωστόσο, δεν πρόλαβαν να το κάνουν. Ο αυτόπτης εκτιμά ότι κατάλαβαν ότι τους είχαν αντιληφθεί και δεν ρίσκαραν να χρησιμοποιήσουν το ρουκετοβόλο. Μάλιστα, ο ίδιος τους να μιλούν μεταξύ τους ελληνικά.



Αφού πυροβόλησαν με το καλάσνικοφ, ο μάρτυρας τους είδε να κάνουν γρήγορη στροφή γυρνώντας στο αυτοκίνητο όπου τους περίμενε ο συνεργός τους. Ο ένας μπήκε στη θέση του συνοδηγού, ο άλλος στη πίσω. Το αυτοκίνητο έφυγε με μεγάλη ταχύτητα προς το Φάληρο. Επίσης, στην κατάθεσή του, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο μάρτυρας σημείωσε ότι οι δράστες φορούσαν σκούρα ρούχα και κουκούλες.



Τη συγκεκριμένη μαρτυρία εξετάζουν με μεγάλη προσοχή οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής, ώστε να διαπιστώσουν αν ο μάρτυρας είδε σωστά. Για τον λόγο αυτό επιχειρούν να τη διασταυρώσουν –και ειδικά το κομμάτι με το ρουκετοβόλο- με το οπτικό υλικό από τις κάμερες που ήδη εξετάζουν.

Εφ.Εθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου