Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Μηλιός: Ο Σόιμπλε είπε «φορολογήστε και τα υψηλά εισοδήματα»


Ο Γιάννης Μηλιός
Τι διημείφθη πίσω από τις κλειστές πόρτες του γερμανικού Οικονομικών στη συνάντηση της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε περιέγραψε στον ΣΚΑΪ ο υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής του κόμματος Γιάννης Μηλιός.

Ο κ. Μηλιός περιέγραψε το κλίμα ως εξαιρετικά φιλικό, σημειώνοντας ότι οι δυο πλευρές βρήκαν κοινό τόπο για το ότι θα πρέπει να παράγονται πρωτογενή πλεονάσματα, ενώ πρόσθεσε ότι «μάς είπε ότι τα πρωτογενή πλεονάσματα μπορεί να επιτευχθούν με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Μάς είπε επί λέξει ότι δεν είναι αναγκαίο να αυξηθούν τα έσοδα με αύξηση φορολογίας πετρελαίου, αλλά με τη φορολόγηση των πολύ υψηλών εισοδημάτων».

Όπως τόνισε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, «η αντιπροσωπεία μας έθεσε το θέμα ότι το πρόγραμμα έχει αποτύχει έχει πέσει έξω κατά 2 μονάδες από οποιαδήποτε πρόβλεψη, με παρατεταμένη ύφεση που τείνει να επεκταθεί στην Ευρώπη». Σύμφωνα με τον κ. Μηλιό, απαντώντας ο κ. Σόιμπλε δήλωσε μεν ότι κατ’αρχήν το πρόγραμμα πρέπει να τηρηθεί, για να περάσει όμως μετά όχι στις περικοπές αλλά στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. «Εμείς είμαστε υπέρ των μεταρρυθμίσεων και μιας βαθιάς τομής στο κράτος και ιδίως στο φορολογικό σύστημα που πρέπει να εκπέμπει δικαιοσύνη και να είναι αποτελεσματικό. Γι’ αυτούς μεταρρυθμίσεις είναι η μείωση των μισθών» σημείωσε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Μηλιός τόνισε ότι η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τον γερμανό ΥΠΟΙΚ να δοθεί στις ελληνικές αρχές η κατάθεση του Μιχάλη Χριστοφοράκου για την υπόθεση Siemens κάτι που προσπάθησε να το αποφύγει, λέγοντας ότι είναι θέμα άλλου υπουργείου. Όσον αφορά το κατοχικό δάνειο, ο κ. Σόιμπλε δήλωσε ότι είναι θέμα διμερές και όχι ευρωπαϊκό χαρακτηρίζοντάς το ως «ήσσονος σημασίας.»


skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου