Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Νοέμβρη το δημοψήφισμα! Όλα όσα θα σας ρωτήσουν


Νοέμβρη το δημοψήφισμα! Όλα όσα θα σας ρωτήσουν
Στα σκαριά βρίσκεται το πολυσυζητημένο δημοψήφισμα, που ετοιμάζει η κυβέρνηση και αναμένεται να διεξαχθεί εντός του 2011.
Από τις αρχές του καλοκαιριού στελέχη της κυβέρνησης, όπως σας είχαμε πει στο star.gr, έλεγαν δειλά – δειλά ότι προς τα εκεί προσανατολίζεται ο πρωθυπουργός «για τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που έρχονται».
Στο θέμα αναφέρθηκε και ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου κατά την διάρκεια του χθεσινού πολιτικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με κυβερνητικές διαρροές, το δημοψήφισμα θα διεξαχθεί εντός του Νοεμβρίου και δεν θα αφορά το Μεσοπρόθεσμο ή τα επόμενα βήματα στον τομέα της οικονομίας, αλλά σύμφωνα με Τα Νέα θα περιληφθεί: ο εκλογικός νόμος, η θητεία των βουλευτών (αν και το Σύνταγμα δίνει δυνατότητα επανεκλογής χωρίς περιορισμούς), ο αριθμός των εκλογικών εδρών, ο έλεγχος των οικονομικών των κομμάτων, το ασυμβίβαστο και άλλα παρόμοια «διαδικαστικά».
Πάντως, το θέμα φαίνεται να είναι πιο κοντά από ποτέ, αφού και ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Γ. Πεταλωτής μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ είπε: «Έχει εκφραστεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ότι εάν υπάρχει δυνατότητα τεχνική θα μπορούσε το 2011 να γίνει δημοψήφισμα».
Ενδιαφέρον θα έχει να τεθούν και άλλα ερωτήματα, όπως για παράδειγμα η οικονομική πολιτική....


Star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου