Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Βουλή: Ευνοϊκός νόμος για ιδιωτικές επενδύσεις στη Β. Ελλάδα


Σε ποσοστά έως και 50% μπορεί να ανέλθουν τα ποσοστά της ενίσχυσης του αναπτυξιακού νόμου που ψηφίστηκε εφέτος από τη Βουλή, για τις μικρές επιχειρήσεις στους νομούς των Περιφερειών της Βορείου Ελλάδος, επισημαίνεται σε έγγραφο της γενικής γραμματείας Επενδύσεων και Ανάπτυξης τουυπουργείου Ανάπτυξης.

Το έγγραφο που διαβιβάστηκε σε απάντηση ερώτησης των βουλευτών του ΛΑΟΣ, Άδωνη Γεωργιάδη καιΘανάση Πλεύρη, για τη μετεγκατάσταση ελληνικών επιχειρήσεων στη Βουλγαρία, υπογραμμίζει ότι με το Ν. 3908/11 για την «Ενίσχυση Ιδιωτικών Επενδύσεων για την Οικονομική Ανάπτυξη, Επιχειρηματικότητα και Περιφερειακή Συνοχή», δημιουργήθηκε νέο καθεστώς παροχής ενισχύσεων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων.

Σημειώνεται, επίσης, ότι έχουν εκδοθεί όλες οι απαραίτητες κανονιστικές αποφάσεις και τα προεδρικά διατάγματα που ορίζουν τις διαδικασίες αξιολόγησης και ελέγχου των επενδύσεων με κριτήρια την αντικειμενικότητα, τη διαφάνεια, την απλοποίηση και τη συντόμευση του χρόνου ανταπόκρισης της Διοίκησης στα αιτήματα των επενδυτών.

Στο έγγραφο γίνεται ειδικά αναφορά στα ποσοστά ενίσχυσης που προβλέπονται από τις διατάξεις του νόμου για τις ιδιωτικές επενδύσεις για τους νομούς των Περιφερειών της Βορείου Ελλάδος που κυμαίνονται από 30% έως 40% για τις μεγάλες επιχειρήσεις, 35% έως 45% για τις μεσαίες επιχειρήσεις και 40% έως 50% για τις μικρές επιχειρήσεις που είναι και ο συντριπτικά μεγαλύτερος αριθμός επιχειρήσεων.
Τέλος, υπάρχει το ειδικό καθεστώς για την επιχειρηματικότητα των νέων με σημαντικά κίνητρα για την ίδρυση και λειτουργία μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων και που στο νομό Σερρών είναι 35% για τα τρία πρώτα έτη λειτουργίας της επιχείρησης και 25% για τα δύο επόμενα μέχρι τα πέντε έτη. 



skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου