Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

"Εχουμε δικαίωμα να σκοτώσουμε τον Καντάφι"


Ο Μουαμάρ Καντάφι βρίσκεται σίγουρα στη Λιβύη και "αν δεν παραδοθεί, έχουμε δικαίωμα να τον σκοτώσουμε", δήλωσαν σήμερα στελέχη του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου.

"Μάς σκοτώνει, είναι εγκληματίας, είναι παράνομος. Παντού στον κόσμο, εάν ένας εγκληματίας δεν παραδοθεί, αποτελεί δικαίωμα όσων είναι επιφορτισμένοι με την τήρηση του νόμου να τον σκοτώσουν ", δήλωσε ο Άχμαντ Νταράντ, μέλος του Συμβουλίου και επιφορτισμένος με τη δημιουργία ενός υπουργείου Εσωτερικών κατά τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης της Λιβύης.

Σύμφωνα με τις αντικαθεστωτικές δυνάμεις, ο Μουάμαρ Καντάφι είναι πιθανόν να κρύβεται στην περιοχή του Μπάνι Ουαλίντ, νοτιοανατολικά της Τρίπολης, ή στα περίχωρα της πρωτεύουσας. Φήμες τον φέρνουν επίσης να έχει καταφύγει στην περιοχή της Σύρτης.

Νωρίτερα, ο Άλι Ταρχούνι, υψηλόβαθμο στέλεχος του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου, είχε αφήσει να εννοηθεί ενώπιον δημοσιογράφων ότι οι αντικαθεστωτικοί γνωρίζουν πού βρίσκεται ο Καντάφι, αλλά αρνούνται να δώσουν στοιχεία και αρκέσθηκε να δηλώσει ότι "τρέχει από υπόνομο σε υπόνομο".

Σε συνέντευξή του σήμερα στην αιγυπτιακή εφημερίδα Al Ahram, ο ηγέτης του Συμβουλίου Μούσταφα Αμπντελτζαλίλ δηλώνει ότι επιδιώκει τη σύλληψη του Μουαμάρ Καντάφι για να μπορέσει να δικαστεί.

Το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε σήμερα ότι ενέτεινε τις αεροπορικές επιδρομές στις περιοχές της Σύρτης και του Μπάνι Ουαλίντ.



real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου