Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Σύγκρουση με φόντο την συναίνεση


Κυβέρνηση και ΝΔ ανεβάζουν τους τόνους της αντιπαράθεσης με αφορμή την συναίνεση. Η αξιωματική αντιπολίτευση σήκωσε το «γάντι» που της πέταξε ο Πρωθυπουργός κατά την εισήγηση του στο υπουργικό συμβούλιο.

Ο Γ. Παπανδρέου μέσα σε λιγότερο από 24ώρες εξαπέλυσε νέα επίθεση εναντίον της ΝΔ «Επισημαίνω, όμως, χρησιμοποιώντας ποδοσφαιρική ορολογία, ότι «η μπάλα, τώρα, είναι στο γήπεδό τους». Εμείς έχουμε δείξει κάθε διάθεση - και τη δείχνουμε σε κάθε ευκαιρία - να δημιουργούμε εθνικές συνεννοήσεις. Είναι στην αντίληψή μας, είναι επωφελές για τη χώρα, πόσο μάλλον αυτή την εποχή».

Άμεση ήταν η αντίδραση του εκπροσώπου της ΝΔ ο οποίος αναφέρθηκε στην στάση που είχε κρατήσει το ΠΑΣΟΚ την περίοδο που ήταν στην αξιωματική αντιπολίτευση, όπως την συμμετοχή στις καταλήψεις στα λιμάνια, το ασφαλιστικό και την άρνηση για την αναθεώρηση του άρθρου 16 για την παιδεία.

«Μόνο ως χιούμορ θα μπορούσαμε να θεωρήσουμε τις αναφορές του κ. Παπανδρέου για συναινετική στάση του ιδίου και του κόμματός του πριν τις εκλογές του 2009. Στο… “ανέκδοτο” περί συναινετικής στάσης του ιδίου και του ΠΑΣΟΚ πριν τις εκλογές του 2009, δεν ξέρουμε τι γνώμη έχει ο κ. Λοβέρδος, ο οποίος μόλις προ ημερών μίλησε για τον δημαγωγικό πολιτικό λόγο του κόμματός του την περίοδο εκείνη» τόνισε χαρακτηριστικά ο Γ. Μιχελάκης

Αντιπαράθεση μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων υπήρξε και για την σεναριολογία που υπάρχει το τελευταίο διάστημα περί πρόωρων εκλογών και συγκυβέρνησης. Ο Πρωθυπουργός προσπάθησε να βάλει «φρένο» στα σενάρια αυτά τα οποία όπως υποστήριξε κάνει κακό στο πολιτικό κλίμα. «Να τελειώνουν τα σενάρια, γιατί επανέρχονται συνεχώς και δημιουργούν ένα κλίμα που, χωρίς λόγο, δημιουργεί πρόβλημα και στη δουλειά μας. Γιατί έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας. Θα είναι και εγκληματικό να μπούμε εμείς σε μια τέτοια ανυπόστατη σεναριολογία, είτε περί εκλογών, είτε περί συγκυβερνήσεων».
Από την πλευρά του ο Γ. Μιχελάκης σημείωσε πως τα σενάρια προέρχονται από τα κυβερνητικά στελέχη «τις αναφορές του περί ανυπόστατης σεναριολογίας, για πρόωρες εκλογές και συγκυβερνήσεις, θα πρέπει να τις απευθύνει στους υπουργούς του, οι οποίοι συστηματικά δίνουν τροφή για τέτοια σενάρια» επεσήμανε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ. 
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου