Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Το εκλογικό αποτέλεσμα δεν καταργεί το Μνημόνιο


Το εκλογικό αποτέλεσμα δεν καταργεί το Μνημόνιο
«Η ΝΔ "δεξιά θα πάει το τιμόνι", αλλά και η Αριστερά στο τέλος θα το στρίψει δεξιά»
Ευθείες βολές κατά του Αλ. Τσίπρα εξαπέλυσε η Αλέκα Παπαρήγα, καθώς χθες επεσήμανε ότι το Μνημόνιο δεν καταργείται από το εκλογικό αποτέλεσμα του Μαΐου, ούτε καν του Ιουνίου.
Η γραμματέας του ΚΚΕαπάντησε στην αναφορά του κ. Τσίπρα ότι ο λαός με την ψήφο ακύρωσε το Μνημόνιο, λέγοντας πως «ούτε το εκλογικό αποτέλεσμα του Μαΐου, ούτε του Ιουνίου -όποιο κι αν είναι αυτό- μπορεί να θεωρηθεί ότι καταργεί το Μνημόνιο και τη δανειακή συνθήκη».

Πρόσθεσε δε το Μνημόνιο και η δανειακή σύμβαση πρώτα πρέπει να καταργηθεί με απόφαση της πλειοψηφίας της Βουλής και μετά να κοινοποιηθεί η απόφαση στην ΕΕ. «Οποιος διακηρύσσει ότι το εκλογικό αποτέλεσμα αυτόματα καταργεί συνθήκες», τόνισε η κ. Παπαρήγα, «το χρησιμοποιεί σαν επιχείρημα για να μη φέρει το θέμα στη Βουλή και για να πάει να διαπραγματεύεται στην ουσία ένα νέο μνημόνιο, μια νέα δανειακή συνθήκη» και άρα λέει ψέματα.
Η γραμματέας του ΚΚΕ υπογράμμισε πως αν κερδίσει η ΝΔ «δεξιά θα πάει το τιμόνι» αλλά και η Αριστερά, όπως εμφανίζεται, στο τέλος θα το στρίψει δεξιά, ιδιαίτερα στην οικονομίας. «Αυτά για εμάς είναι το α και το ω. Ολες οι άλλες συζητήσεις είναι περιττές» είπε η κ. Παπαρήγα, καταλήγοντας πως «χρειάζεται να υπάρχει ένα αντίβαρο μέσα στο κοινοβούλιο και πάνω απ' όλα μέσα στον λαό, γιατί τα πράγματα μετεκλογικά, είτε κεντροδεξιά είτε κεντροαριστερά, το τιμόνι θα στρίβει δεξιά».

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου