Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Μειωμένες τιμές για Έλληνες ...στη Χαλκιδική


Κεντρική Μακεδονία Μειωμένες τιμές για Έλληνες ...στη Χαλκιδική

Απογοητευμένοι είναι οι ξενοδόχοι από την εικόνα της τουριστικής περιόδου, όπως αυτή διαμορφώνεται μέχρι σήμερα. Στη Χαλκιδική η πληρότητα για το Μάιο είναι κατά 10% μειωμένη σε σχέση με το 2011 ενώ τα μηνύματα δεν είναι ενθαρρυντικά ούτε για τους επόμενους μήνες. Διότι αν και παρατηρείται αύξηση των επισκεπτών από τα Βαλκάνια και την Ρωσία υπάρχει πτώση από χώρες της Δυτικής Ευρώπης και συρρίκνωση της εγχώριας αγοράς. 

«Ο κόσμος στο εξωτερικό πιστεύει πως ούτε φαγητό δεν θα υπάρχει στα ξενοδοχεία», σχολιάζει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής, Γρηγόρης Τάσιος καταδεικνύοντας έτσι την ανασφάλεια και τον προβληματισμό που επικρατεί στο εξωτερικό. Το άσχημο κλίμα ενισχύσει και η αβεβαιότητα που επικρατεί στη χώρα μετά τις εκλογές ενώ υπήρξαν και ακυρώσεις κρατήσεων. 

Όσον αφορά τη μείωση των κρατήσεων από τη δυτική Ευρώπη ο κ. Τάσιος επισημαίνει πως ούτως ή άλλως η Χαλκιδική τα τελευταία χρόνια δεν έχει κάνει σημαντικές προσπάθειες για να προβληθεί στις συγκεκριμένες αγορές ρίχνοντας το βάρος της σε Ρωσία και Βαλκάνια. 

Μειώσεις τιμών για προσέλκυση Ελλήνων

Οι μειωμένες τιμέςπου ήδη φαίνεται να έχουν υιοθετήσει οι ξενοδόχοι θα παραμείνουν και κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, οπότε και αναμένεται το κύμα των Ελλήνωντουριστών. «Προσπαθούμε να κρατήσουμε τις τιμές μειωμένες προκειμένου να καταφέρουν να κάνουν διακοπές και οι Έλληνες, των οποίων η αγοραστική δύναμη έχει μειωθεί δραματικά», σχολίασε ο κ. Τάσιος.

Halkidikifocus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου