Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

ΠΑΣΟΚ: Υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης της δανειακής σύμβασης



Το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με πηγές της Ιπποκράτους, εκτιμά ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης της δανειακής σύμβασης καθώς, όπως ανέφεραν, η Ελλάδα μπορεί να κρατήσει τα θετικά στοιχεία, δηλαδή τη μείωση του χρέους, τη μείωση των επιτοκίων, τη δυνατότητα επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής, την εξασφάλιση ρευστότητας στην αγορά και τις απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές και ταυτόχρονα μπορεί να αλλάξει τα αρνητικά.

Οι ίδιες πηγές επισήμαναν ότι τώρα αυτό είναι εφικτό, λαμβάνοντας υπόψη και τις αλλαγές που προοιωνίζονται στην Ευρώπη με πρώτο βήμα εκείνο της εκλογής του Φρανσουά Ολάντ στην προεδρία της Γαλλίας.
Το ΠΑΣΟΚ δεν μιλά τυχαία για «συνεχή διαπραγμάτευση», και όχι για «επαναδιαπραγμάτευση» του Μνημονίου, ανέφεραν οι ίδιες πηγές, επισημαίνοντας ότι «επαναδιαπραγμάτευση» σημαίνει πως όλα είναι στο τραπέζι εξαρχής, ενώ η συνεχής διαπραγμάτευση είναι διαδικασία συνεχούς βελτίωσης.
Επίσης ανέφεραν ότι η θέση της χώρας είναι τώρα πιο ισχυρή διαπραγματευτικά, προσθέτοντας ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στη σύσκεψη που είχε με τους βουλευτές του Κινήματος, σήμερα, κατέστησε σαφές ότι δεν μπορεί να υπάρξει κανένα άλλο υφεσιακό μέτρο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το ΠΑΣΟΚ θα προχωρήσει στην απλοποίηση και κωδικοποίηση του προγράμματός του και πρόσθεταν ότι οι αγρότες, οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα, οι άνεργοι και οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες είναι οι κοινωνικές ομάδες στις οποίες πρωτίστως θα απευθυνθεί το Κίνημα.
Επιπλέον, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε πριν την συνάντηση του Ε. Βενιζέλου με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, διατυπώθηκε η εκτίμηση ότι το Κίνημα έχει την δυνατότητα, να προσελκύσει ψηφοφόρους από διάφορες πλευρές, κυρίως από ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ του 2009 που απείχαν από τις εκλογές της 6ης Μαΐου ή άλλους που ψήφισαν κόμματα που τα θεωρούσαν συγγενή προς το ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ενδέχεται το ΠΑΣΟΚ να διαφοροποιήσει λίγο την προεκλογική του εκστρατεία, με τον πρόεδρο και τα στελέχη του Κινήματος να επισκέπτονται περισσότερες περιοχές για συντομότερο χρονικό διάστημα, προκρίνοντας μάλλον την συζήτηση με τους πολίτες, παρά τις ανοιχτές προεκλογικές συγκεντρώσεις.
Σε ότι αφορά τις τελευταίες, κάποιες από αυτές θα πραγματοποιηθούν προς το τέλος της προεκλογικής περιόδου.



express.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου