Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Διχάζει και προβληματίζει η στάση του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία.Aντιφάσεις σχετικά με την αναγκαιότητα παραμονής της χώρας στο ευρώ


Η αλήθεια είναι ότι παρ’ όλο που ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μεγάλο θέμα των ημερών, εξαιτίας της δυναμικής που απέκτησε από την 6η Μαΐου αλλά και αυτή που φαίνεται να αναπτύσει εν όψει της 17ης Ιουνίου. Ωστόσο, είναι δεδομένο πως οι θέσεις που παίρνει το κόμμα για τα ζητήματα της οικονομίας δεν είναι ξεκάθαρες.
Ο Μανώλης Γλέζος μετά την άποψη του να υπάρξει κρατική φορολόγηση 100 ευρώ σε εισοδήματα άνω των 20.000 ευρώ,  επανέλαβε τις απόψεις του περί του ότι το χρήμα δεν έχει πατρίδα και απλώς έχει εφευρεθεί ως μέσο ανταλλαγής αξιών, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «το αν θα είμαστε εντός ή εκτός ευρώ δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία για μας».


Τις δηλώσεις Γλέζου προσπάθησε να διασκεδάσει  ο Γιάννης Μηλιός, υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ.Μηλιός επανέλαβε ότι η παράταξη του τάσσεται ανεπιφύλακτα υπέρ της παραμονής στο ευρώ, αναφέρθηκε γενικότερα στο οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμώντας ότι υπάρχουν μεγάλα "κρυφά" κέρδη στις επιχειρήσεις και στη ναυτιλία και τα οποία θα πρέπει να φορολογηθούν. Χαρακτηριστικά, δε, αναφέρθηκε στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την επιβολή φόρου 1% επί του τζίρου των επιχειρήσεων.


«Προσπάθεια διαστρέβλωσης των θέσεων μας»

Ο κ. Μηλιός, αργά το βράδυ της Πέμπτης σε ανακοίνωση του  έδειξε τη δυσαρέσκεια της Κουμουνδούρου  για τη σκληρή κριτική που ασκείται τις τελευταίες μέρες για τις οικονομικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για παραπληροφόρηση και διαστρέβλωσης των θέσεων μας.

«’’Πληροφορούν’’ τους πολίτες ότι εξαγγέλλουμε ‘’φόρο 1% σε όλες τις μικρές, μικρομεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις, είτε έχουν ζημίες είτε κέρδη’’.
Για κακή τους τύχη, τους πληροφορούμε ότι εμείς φέραμε στο δημόσιο διάλογο μια πρόταση της ΓΣΒΕΕ, δηλαδή των εκπροσώπων των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που αφορά την αντιμετώπιση της σκανδαλώδους «νόμιμης» φοροαπαλλαγής συγκεκριμένων μεγάλων επιχειρήσεων, που αποκρύπτουν τα κέρδη τους «φουσκώνοντας» τα εισαγωγικά κόστη τους, «αγοράζοντας» σε εικονικά ψηλές τιμές από τις δικές τους off-shore επιχειρήσεις.»

reporter.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου