Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΙ ΤΙΣ ΕΠΑΦΕΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΔΝΤ: Θα επιστρέψουμε μετά τις εκλογές


ΔΝΤ: Θα επιστρέψουμε μετά τις εκλογές
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) ανακοίνωσε σήμερα ότι αναστέλλει τις επαφές του με την Ελλάδα ως τις βουλευτικές εκλογές και δεν θα συνεργαστεί με την υπηρεσιακή κυβέρνηση, που έχει διοριστεί για να διεκπεραιώσει τις τρέχουσες υποθέσεις.
«Αναμένουμε με ενδιαφέρον να αρχίσουμε επαφές με την (μελλοντική) κυβέρνηση, μόλις αυτή σχηματιστεί (...) μετά τις εκλογές», που προβλέπεται να διεξαχθούν στις 17 Ιουνίου, δήλωσε εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Ντέιβιντ Χόουλεϊ.

Στην παρατήρηση δημοσιογράφου που του υπενθύμισε ότι σήμερα ανέλαβε καθήκοντα μία κυβέρνηση στην Αθήνα, ο εκπρόσωπος απάντησε ότι το ΔΝΤ υπολογίζει να έχει συνομιλίες με την κυβέρνηση που θα σχηματιστεί «μετά τις εκλογές» της 17ης Ιουνίου.
«Το ουσιαστικό είναι ότι η αποστολή μας (στην Αθήνα) θα πραγματοποιηθεί μετά τις εκλογές. Δεν έχω συγκεκριμένη ημερομηνία», πρόσθεσε ο Χόουλεϊ.
ΔΝΤ: Θα επιστρέψουμε μετά τις εκλογές
Απαντώντας σε ερώτηση για το αν υπάρχουν σχέδια περιορισμού των επιπτώσεων από μια ενδεχόμενη αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ, ο κ. Χόουλεϊ ανέφερε: «Πρέπει να είμαστε τεχνικά προετοιμασμένοι για οτιδήποτε. Αυτή είναι η αποστολή μας», σημειώνοντας τις σχετικές δηλώσεις που έκανε χθες η κ. Λαγκάρντ στην ολλανδική τηλεόραση.

Σε άλλη ερώτηση που αφορούσε την πιθανότητα χορήγησης έκτατης δόσης σε περίπτωση που αντιμετωπίσουν άμεσο πρόβλημα τα δημόσια ταμεία της χώρας μας, υποστήριξε πως η Ελλάδα χρηματοδοτήθηκε πρόσφατα, μέσα στα πλαίσια του συμφωνηθέντος προγράμματος.

Τέλος, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ παρουσίασε ξανά τις τέσσερις βασικές προτάσεις, όπως είπε, που αφορούν την ενίσχυση του τείχους προστασίας της ΕΕ, την ενίσχυση της εγχώριας ζήτησης, την ενίσχυση της ρευστότητας και την εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων για τόνωση της ανάπτυξης.

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου