Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Α. Τσίπρας: Λάφυρο στην Τρόικα των δανειστών η "Αλλαγή"



Τη δική του απάντηση σε όσους τον κατηγόρησαν ότι «καπηλεύεται» την 3η Σεπτέμβρη έδωσε χθες από τη Νίκαια και την εκδήλωση του «Νέου Αγωνιστή» ο Αλέξης Τσίπρας, αποκαλύπτοντας για άλλη μια φορά μέσα από τις λέξεις, την πρόθεσή του να αποτελέσει ο ΣΥΡΙΖΑ τον κορμό της δημοκρατικής παράταξης στην χώρα. 

Εκεί άλλωστε, εκτός από τα ήδη «πασοκογενή» στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, βρέθηκε αίφνης η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και «βενιζελικών» άλλοτε αισθημάτων, Σοφία Γιαννακά, που έσπευσε μάλιστα να χαιρετήσει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, σε μία συμβολική κίνηση για τους «δεσμούς» της πλέον με το κόμμα του Ευάγγελου Βενιζέλου.



«Η διακήρυξη των αρχών της 3ης Σεπτέμβρη, όπως και κάθε πολιτική διακήρυξη που ενέπνευσε λαϊκούς αγώνες και σφράγισε την ιστορία του τόπου, δεν έχει κληρονόμους και δικαιούχους», είπε στην ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας, χαρακτηρίζοντάς την «κτήμα του ελληνικού λαού» και «επίκαιρο προγραμματικό κείμενο αναφοράς». Ακριβώς σε αυτή την επικαιρότητα αναφέρθηκε, λέγοντας ότι ανέδειξε το ίδιο το ΠΑΣΟΚ, όχι γιατί την εγκατέλειψε - όπως είπε - αφού αυτό αποτελεί δική του, εσωτερική υπόθεση, αλλά «γιατί παρέδωσε το πολιτικό τέκνο της, την αλλαγή της 18ης Οκτώβρη του '81 ως λάφυρο στην τρόικα των δανειστών»... 

Στην ομιλία του πάντως, ο κ. Τσίπρας ναι μεν επιχείρησε να εξηγήσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν οικειοποιείται την ιστορία του ΠΑΣΟΚ, αμφισβήτησε όμως ευθέως το ότι οι αρχές της διακήρυξης της 3ης Σεπτέμβρη ανήκουν στο κόμμα του Ευάγγελου Βενιζέλου, καθώς αντλούνται από το ΕΑΜ και την ΕΔΑ. «Είναι πιο φανερό και από τον ήλιο. Ότι η μνημονιακή αφήγηση του ΠΑΣΟΚ δεν εμπνέεται από την 3η του Σεπτέμβρη. Ορόσημο του σημερινού ΠΑΣΟΚ είναι η 23η Απριλίου 2010. Εκείνη η αποφράδα μέρα, που από το ακριτικό Καστελόριζο, ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε την παράδοση του ελληνικού λαού και του τόπου στο ΔΝΤ και τους δανειστές» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζοντας «μεθοδευμένη λαθροχειρία» εκ μέρους του κ. Βενιζέλου και της «παρέας» του, να επιχειρούν να συνδέσουν την 3η του Σεπτέμβρη με το μνημόνιο. Ειδικά για το τελευταίο και το πώς έφτασε η χώρα σε αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ προτίθεται να καταθέσει αύριο την πρότασή του για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής στη Βουλή.


real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου